Ball de bot

Els balls mallorquins o ball de bot es diuen de diferent manera segons els llocs. Mallorquins o boleros a Palma, i de bot al llevant de l’illa, és el conjunt de balls tradicionals de Mallorca.

Hi ha quatre balls diferents: el bolero, la jota, el fandango (que es balla de manera molt diferent a Mallorca i Menorca) i les mateixes o copeos, ballades sobretot al llevant de Mallorca.

El ball de bot està constituït per un conjunt de músiques i balls d’orígen galant i cortesà dels segles XVII i XVIII que foren introduïdes a les Balears pels estaments benestants i per representacions teatrals, les quals foren adoptades i adaptades per les classes populars.

El ball de bot es practica sobretot a les places de Mallorca a les ballades populars, on al voltant de l’actuació d’un grup musical (normalment a una plaça) es genera un espai de ball per a la gent del poble.  Això és el que pretén ensenyar aquest curs, la base necessària per poder anar a un plaça i participar d’un ball tradicional, però de la forma més fresca i viva.

Cal tenir nocions de balls tradicionals

Iniciació: dissabte de 10 a 11 h

Avançat: dissabte d’11 a 13 h

Preu: 9€ (sòcia/soci: 7€)

21 d’octubre

Professor:

  • Cristòfol Llompart Torrens

Conceptes a treballar:

  • Treball en equip
  • Ball de bot
  • Agilitat
  • Ritme

Cristòfol Llompart Torrens

Va aprendre ball de bot a Pollença, Mallorca on actualment segueix participant de tots els balls tradicionals del poble a l’estiu i dates assenyalades. És President de Sa Sargantana: una associació que des de 1997 dona classes de ball de bot a Barcelona, on imparteix les classes dels nivells avançats. Igualment és el professor de tots els nivells de les classes de la Barraqueta de Gràcia a Barcelona i ha impartit monogràfics de ball de bot arreu de Catalunya.