Ball de bot

Els balls mallorquins o ball de bot es diuen de diferent manera segons els llocs. Mallorquins o boleros a Palma, i de bot al llevant de l’illa, és el conjunt de balls tradicionals de Mallorca.

Hi ha quatre balls diferents: el bolero, la jota, el fandango (que es balla de manera molt diferent a Mallorca i Menorca) i les mateixes o copeos, ballades sobretot al llevant de Mallorca.

El ball de bot està constituït per un conjunt de músiques i balls d’orígen galant i cortesà dels segles XVII i XVIII que foren introduïdes a les Balears pels estaments benestants i per representacions teatrals, les quals foren adoptades i adaptades per les classes populars.

El ball de bot es practica sobretot a les places de Mallorca a les ballades populars, on al voltant de l’actuació d’un grup musical (normalment a una plaça) es genera un espai de ball per a la gent del poble.  Això és el que pretén ensenyar aquest curs, la base necessària per poder anar a un plaça i participar d’un ball tradicional, però de la forma més fresca i viva.

Cal tenir nocions de balls tradicionals

Nivell inicial: dimecres de 18.30 a 19.30 h  

Nivell 2: dimecres de 19.30 a 20.30 h 

Nivell 3: dimecres de 20.30 a 21.30 h 

Del 19 de gener al 6 d’abril 

Preu: 89€ (sòcia/soci: 78€) 

A l’Ateneu hem adaptat horaris, aforaments i mesures higièniques i de distància per complir amb els requisits de la nova normalitat i garantir la seguretat de l’alumnat. Als cursos presencials serà obligatori l’ús de mascareta.

Professor:

  • Sebastià Bover

Conceptes a treballar:

  • Treball en equip
  • Ball de bot
  • Agilitat
  • Ritme

Sebastià Bover

Nascut a Mallorca, aprèn ball i música tradicional per tradició oral amb la seva mare “Montse Penya” i amb Margalida Barceló “Madò Ballarina” i segueix cursos de folklore amb el pedagog Javier Duque, i de moviment i dansa amb Helena Belobodorova. És convidat a impartir tallers de balls de Mallorca i monogràfics a Catalunya i l’estranger. Actualment continua la seva formació en dansa antiga i barroca a Barcelona amb Anna Romaní i al conservatori d’Auxerre amb Nick Nguyen.