Perd la por a l’ordinador


Tens un ordinador que no fas servir perquè no saps per on començar? Aprèn de manera pràctica i amena a usar-lo, perdent-hi la por!

Començarem per aprendre a encendre, apagar o deixar en repòs l’ordinador, crear una contrasenya d’inici i personalitzar el fons de pantalla.

També coneixerem les diferents parts del teclat i de l’ordinador, i configurarem el dispositiu perquè el nostre treball sigui més fàcil i directe.

Organitzarem els nostres documents, aprendrem a moure’ns per l’escriptori i descobrirem què son les petites icones que hi apareixen. Coneixerem quins programes i aplicacions tenim instal·lats i per a què serveixen.

Aprendrem a guardar els nostres documents tant a l’ordinador com a un pendrive o disc dur extern. I sabrem fer el contrari, guardar el contingut de qualsevol dispositiu extern en l’ordinador.

I per a finalitzar, farem una petita introducció a un processador de textos, i veurem com podem entrar en Internet.

Temari nivell 0:– Aprendre a encendre i apagar correctament l’ordinador.– Tipus d’ordinadors. Què és el sistema operatiu i quins existeixen.– Les finestres a Windows: obrir, minimitzar, maximitzar, tancar, arrossegar.– El ratolí. Clic dret i esquerre.– El punter: tipus i funcions.– El teclat: introducció de caràcters, combinació de tecles.– Personalització de l’ordinador: escriptori, pantalla de bloqueig, contrasenya d’inici, visualització de les icones, punter…– Tipus d’arxius. Ordenant arxius. Barra de tasques. Accessos directes.– Copiar arxius a/des de l’ordinador a/des de perifèrics externs (pendrive, discs durs externs).– Connectar el mòbil a l’ordinador. Fer còpia de seguretat de les fotos del mòbil a l’ordinador.– Explorador d’arxius. Quins programes tenim instal·lats.Temari nivell 1:– Repàs dels continguts del nivell 0.– Bluetooth. WIFI. Que és i com funciona.– El núvol (cloud computing). Què és i com funciona.– Navegadors d’Internet. Cercadors.– Correu electrònic. Gmail, Hotmail. Recollir i enviar arxius. Desar arxius a l’ordinador.– Utilitats. Què són. WhatsApp a l’ordinador i d’altres.– Programes de codi obert. Què són. Avantatges i inconvenients.– Introducció bàsica a programes: Word.– Introducció bàsica a programes: Excel.– Introducció bàsica a programes: Acrobat.


Cal portar el portàtil


Introducció


Dijous de 10 a 11.30 h

Del 4 al 25 de juliol

Preu: 46€ (sòcia/ soci: 40€)Professora:

  • Núria Martínez Burgos

Núria Martínez Burgos

Dissenyadora gràfica i web, amb més de 25 anys d’experiència professional i docent. És una persona permanentment curiosa, que gaudeix unint la seva passió cap al món digital amb la seva vocació didàctica, per a crear un còctel d’ensenyament divertit i amè.