Organització de les imatges


Un dels problemes de la fotografia digital és l’organització de les imatges.

Fer fotografies espectaculars i no tenir cap eina per a trobar les que un busca es com no tenir les imatges.

Per a tenir-les ben organitzades podem fer-ho amb diferents programes o fer-ho de manera manual. Per a etiquetar les imatges, ho farem sempre manualment, encara que podem treballar per blocs.

Molts programes permeten ajustar les imatges amb funcions molt similars, encara que n’hi ha que permeten retocs molt específics per a deixar la imatge tal i com un vol. Un altre problema que tenim, és que les imatges poden venir de diferents orígens: mòbil, càmera, escanejades, whatsapp, etc. El Curs

El curs està dissenyat per a donar una idea de quins conceptes s’han de tenir en compte per a organitzar les imatges i quins programes es poden usar.

Aquest curs està dissenyat per a agafar una idea dels punts importants i també per a saber crear un flux de treball idoni per a tenir les imatges ben organitzades.

Entre altres programes parlarem de:
Lightroom, Google fotos, Fotos de Mac/Fototeca. També podem treballar amb l’Explorador (Windows) o el Finder (Mac) per a organitzar-ho tot de manera manual.

 


Programes per a l’organització de les imatges, paraules clau


  • Dijous de 17 a 18.30 h

Del 6 al 20 de juny

Preu: 49€ (sòcia/soci: 43€)
Professor:

  • Ramon Cugat Mauri

Conceptes a treballar:

  • Organització Cronològica vs Temàtica  
  • Carpetes Físiques vs Àlbums Virtuals  
  • Creació de les carpetes i subcarpetes  
  • Com passar imatges del mòbil a l’ordinador  
  • Com passar imatges del mòbil i de l’ordinador al núvol  

Ramon Cugat Mauri

Treballa com a fotògraf especialitzat en Natura i Patrimoni des del 2003. Des del 2005 ho combina amb la formació en fotografia a diferents centres cívics i associacions fotogràfiques principalment de Barcelona i el Vallés, però també de la resta de Catalunya.