Taller de flors comestibles

De la mà de Myriam Valenzuela aprendrem com i quines flors es poden utilitzar en la gastronomia. En aquest taller parlarem de les flors comestibles i de com es poden fer servir a la cuina, per a plats i begudes.
Més enllà de la seva bellesa, les flors tenen molt a oferir-nos. Amb les seves textures, aromes i sabors, poden donar als nostres plats i begudes un toc diferent.

Primer parlarem de quines flors són comestibles i fàcils de trobar. Donaré consells sobre com triar-les: és molt important saber d’on venen i que no hagin estat en contacte amb pesticides o productes fitosanitaris. També veurem quines flors comestibles trobarem segons l’estació de l’any. Explicaré com preparar-les: collita, conserva…
-Farem algunes receptes i practicarem alguna tècnica:
-Recepta beguda amb glaçons amb flors
-Recepta mantega amb flors
-Com gebrar flors
-Recepta decoració de galetes. (Aquestes receptes poden canviar en funció dels ingredients que es trobin en aquell moment.)
Per tancar el taller, res millor que degustar les receptes i tenir una estona per “xerrar” amb els participants.

Dimecres de 19 a 21 h

6 de juliol

Preu: 27€ (sòcia / soci: 24€)

Quin serà el contingut del taller?

  • Tipus de flors. Assegurem-nos que són comestibles!
  • Origen (si són del nostre jardí, millor!)
  • Diferents estacions, diferents flors
  • Condicionament
  • Com les podem utilitzar:
    o Begudes que podem elaborar, amb demostració
    o Plats (aperitiu, amanides, carns, guarnicions), amb demostració
    o Postres (decoració de pastissos, galetes, gelats, macedònia), amb demostració
    Degustació de beguda i receptes fetes.

Professor:

  • Myriam Valenzuela

Myriam Valenzuela

Apassionada dels jardins, flors i plantes, en general, va transformar la seva afició en profesió i ara des del projecte The Botanic Life acompanya a persones a posar més plantes als seus balcons i dissenyar un bonic jardí o es fa càrrec d’una terrassa perquè llueixi preciosa tot l’any.