Aprenem com fer cuina d’aprofitament a les cuinades del Mercat de Pagès

El passat dissabte 30 d’abril, al Mercat de Pagès que organitza l’Ecoateneu a la Plaça de Sant Pere, la cuinera Rosa Montoriol va compartir receptes i trucs per aprofitar al màxim els aliments de temporada amb productes del Mercat en una cuinada oberta i gratuïta en col·laboració amb Valira, que va facilitar els estris de cuina.

Vam cuinar amb productes de temporada incloent una explicació històrica del plat i els ingredients. Montoriol ens va ajudar a entendre com aprofitar els aliments de casa i del Mercat per evitar el malbaratament alimentari a la cuina de cada dia. Vam cuinar una recepta de l’antiga Roma amb pèsols, acompanyada d’una crema de mongetes blanques amb salsa de menta i julivert. Per aprofitar les tavelles dels pèsols va fer una crema, servida amb cibulet.

Aquí podeu descarregar les receptes que va preparar.

I aquí us deixem els cursos de cuina que farà aquest trimestre a la cuina de l’Ateneu: Cuina amb història, Plats per convidar o Postres casolanes.