Actualitat econòmica. L’altra cara de la moneda


 2021: Recuperació econòmica històrica o catastrofe Mundial? Quin impacte tindrà el deute que estem acumulant i la innovació tecnològica sobre les nostres vides? Com ens podem protegir en un món de pocs guanyadors i molts perdedors? 

A través de l’actualitat econòmica aprendrem, de forma amena, conceptes financers que ens ajudaran a sobreviure en el món actual. 

Metodologia: 

Seguirem, interpretarem, i analitzarem conceptes económics a través de notícies d’actualitat econòmica publicats en els mitjans de comunicació. Les classes es basaran, majoritariament, en crear debats i fer participar l’alumnat. Utilitzarem per fer el desemvolupament de les clases  presentacions per explicar els conceptes, articles de prensa i petits vídeos que reforçaràn els conceptes a adquirir.  

Les sesions estan dividides en blocs 

-Actualitat econòmica: escollirem temes en funció de l´actualitat econòmica per explicar els conceptes econòmics més importants 

-Inversions i funcionament dels bancs. Comentarem con funcionen els banc i on podem invertir els nostres diners 

-Fiscalitat de l’estalvi  i de les inversions. Quins impostos afecten a l’estalvi i com? 


L’objectiu del curs és familiaritzar els alumnes amb conceptes fonamentals d’economia i financers perquè puguin pendre les seves decisions 


Dijous de 19 a 20.30 h

Del 7 d’octubre al l’11 de novembre

Preu: 65€ (sòcia/soci: 57€)


A l’Ateneu hem adaptat horaris, aforaments i mesures higièniques i de distància per complir amb els requisits de la nova normalitat i garantir la seguretat de l’alumnat. Als cursos presencials serà obligatori l’ús de mascareta.Professorat:

  • Carlos Lázaro

Contingut del curs:

  • Actualitat econòmica
  • Inversions i funcionament dels bancs
  • Fiscalitat de l’estalvi i les inversions

Carlos Làzaro

Assessor d’inversions a diverses entitats financeres.  Cap de Banca Privada i assessor fiscal. És professor de temes econòmics i fiscals en diferents cursos.

Assessor de empreses de construcció, inmobiliàries, centres comercials, alimentació, i transport i membre d’ ONG (Rotary Sant Cugat)