El Concurs de Videopoesia de l’Ateneu es consolida en la cinquena edició amb 600€ en premis

L’Ateneu Santcugatenc organitza per cinquè any consecutiu un concurs de videopoemes en català per celebrar la diada de Sant Jordi, en col·laboració amb l’Associació Gabriel Ferrater i Òmnium Cultural Sant Cugat. Fins al 8 d’abril es podran enviar al concurs peces audiovisuals on hi hagi un poema en llengua catalana, propi o de qualsevol autor o autora, combinat amb imatges en moviment.

L’any passat el concurs va batre rècord de participacions amb  24 videopoemes de tot el territori català i enguany, per primer any des de la seva creació, hi haurà una recompensa econòmica de 300€ pel videopoema guanyador i de 150€ pels vídeos finalistes, que seran triats per un primer Jurat, valorant que sigui una obra artística on la imatge en moviment, el so i el llenguatge verbal estiguin integrats i la paraula tingui el pes central, tot i que els poemes poden estar escrits, recitats, cantats…. Entre els tres finalistes, el públic podrà votar el seu favorit des del canal de Youtube i les xarxes socials, puntuació que serà tinguda en compte, però no determinant, en la decisió final d’un Jurat Professional que escollirà el videopoema guanyador d’aquesta cinquena edició, i que estarà conformat per Jesús Ángel Prieto, Doctor en Història de l’art, exdirector de l’Escola Massana de Barcelona i cineasta i per l’escriptora i poeta M. Antònia Massanet, llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i màster en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania.

Inscripcions obertes fins al 8 d’abril

Les bases completes del concurs, el formulari d’inscripció i els videopoemes guanyadors de les edicions anteriors els trobareu aquí.  El concurs està obert a totes les edats, tot i que els i les menors que hi participin hauran de presentar una autorització dels tutors legals i es pot participar des de qualsevol indret. Això sí, els textos han de ser en català, el que converteix aquest certamen en l’únic concurs de videopoesia en català.

Els tres finalistes seran convocats a l’acte d’entrega de premis que tindrà lloc el dijous 25 d’abril a les 19 h al pati de l’Ateneu Santcugatenc. El dia de l’entrega es projectaran els videopoemes que hagin obtingut més puntuació en la votació del jurat, així com els finalistes, i es donarà a conèixer el videopoema guanyador, que a banda del premi econòmic podrà triar un curs gratuït d’entre els més de 220 que s’ofereixen cada trimestre a l’Ateneu Santcugatenc.

Per completar l’acte gaudirem d’un espectacle que barreja poesia, dansa i música, Si em vagués, de la Cia. MINIMíssimA, integrada pels santcugatencs Gerard Díaz (finalista de la passada edició), Lali Mateu i Roger Cusidó. L’entrada serà gratuïta amb aforament limitat.

Recital poètico-musical Passarel·les, amb Rosa Mª Arrazola i Claudia Cabero

Amb motiu de la V convocatòria del Concurs, i coincidint amb les dates de celebració del 8M, Dia de la Dona Treballadora, hem organitzat aquest recital poètico-musical que neix de la sinèrgia artística generada entre la poeta Rosa Mara Arrazola (guanyadora de l’última edició del concurs) i la cantant Clàudia Cabero. Passarel·les pretén endinsar-nos a través de la paraula i la música en un homenatge a totes les cares de la dona, i tenda lloc el divendres 1 de març a les 19 h a la sala d’actes de l’Ateneu. L’entrada és gratuïta però serà necessària inscripció prèvia. Tota la info i inscripcions aquí.

Curs gratuït de creació de vídeo poemes

El dissabte 2 de març de 10 a 13 h tindrà lloc un taller gratuït de creació de videopoemes a l’Ateneu a càrrec de l’artista visual i escriptora Bàrbara Cabezas, que pretén donar referents que puguin servir d’inspiració i una base tècnica per poder elaborar una peça que compleixi les bases del concurs, per tal d’ajudar les persones que es vulguin presentar. En aquest taller hi haurà una invitació a recórrer els nostres paisatges interns per a trobar la nostra veu poètica i poder-la recrear en un espai visual. Per participar serà necessària inscripció prèvia i les places són limitades

 

Des de l’organització us animen a tots i totes a explorar la vostra creativitat i a jugar amb imatges i textos per descobrir un nou llenguatge expressiu. Fins al 8 d’abril podeu enviar les vostres peces des del formulari que trobareu al www.ateneu.cat/concurs-video-poemes/. Animeu-vos-hi!