Nous cursos fruit de la col·laboració entre L’Ateneu i el Museu del Còmic

A l’Ateneu de Sant Cugat no deixem mai de generar lligams amb entitats i associacions de la ciutat, i ens adonem que sortim sempre enfortits d’aquestes sinergies, més necessàries ara que mai. Aquesta tardor presentem la nova col·laboració amb el Museu del Còmic, amb qui oferim 14 cursos d’Art i Manualitats per a infants, joves o adults que s’impartiran en les seves instal·lacions, al carrer Castillejos 52.

Ja pots consultar a www.ateneu.cat els horaris i la descripció de cada curs per acabar de decidir-te entre estudiar còmic, manga, dibuix i pintura, il·lustració, il·lustració digital, disseny de personatges o manualitats. Tindrem cursos per adults, però amb aquesta col·laboració també ampliem i consolidem l’oferta formativa de cursos per a infants (de 8 a 12 anys) i joves (a partir de 13 anys) amb un professorat d’altíssim nivell, que conformen il·lustradors i dibuixants professionals com Rubén Sáez, que ha treballat per a editorials, revistes i ONG il·lustrant llibres de text o contes infantils i juvenils. També ha publicat còmics, i amb ell podràs aprendre Il·lustració, Il·lustració digital, Art i manualitats.

Per endinsar-nos en el món del còmic o el dibuix i la pintura ho farem amb Ricarado Hermida, Àlies Sr. Plástiko, que des de 2008 compagina la tasca de dibuixant en premsa i revistes com El Jueves, Malavida, etc., amb encàrrecs d’il·lustració i l’ensenyament. El curs de disseny de personatges serà impartit per Víctor Giménez, que publica històries curtes a llibres i revistes, fa il·lustració per encàrrec i dóna classes a escoles especialitzades. Per últim Ernest Sala serà professor de Manga. Especialitzat en còmic i il·lustració, ha treballat en diferents àlbums col·lectius, revistes, còmics i llibres juvenils, publicant recentment la seva primera obra completa. També és professor de dibuix a l’Escola Joso de Barcelona i Sabadell.

Pels que no el coneixeu, el Museu del Còmic va ser inaugurat l’any 2019 al centre de Sant Cugat i es tracta del primer Museu d’àmbit nacional dedicat del tot a l’univers del Còmic i la il·lustració. Ubicat en un edifici de meitat de segle XIX, el Museu proposa un recorregut per la història dels còmics i els seus protagonistes per les diferents etapes del mitjà: editorials, autors, escoles i corrents, evolució del llenguatge, etc. Tot això a través de més d’un miler de capçaleres i dibuixos originals que il·lustren una història que es remunta 150 anys enrere.

El Museu compta amb el major fons documental de país amb un arxiu de prop de 30.000 unitats, de les quals més de 2.000 pertanyen a obra original, resultat de la unió de diverses col·leccions privades i d’un treball de rastreig i investigació al llarg de desenes d’anys.

 

Es pot visitar de dimarts a diumenge, i a partir del 28 de setembre també realitzar algun dels 14 cursos que hem programat conjuntament per apropar la màgia de la creació del còmic, el manga, la il·lustració, la il·lustració digital o el disseny de personatges a la ciutadania de Sant Cugat, ja siguin joves com grans!

Ja estan obertes les inscripcions tan presencials (en horari de dilluns a divendres de 9.15 a 13 h i de 16.30 a 20.30 h i dissabtes de 10 a 13 h) com per la web www.ateneu.cat/inscripcions. Aquesta tardor gaudeix d’una gran oferta formativa i cultural amb totes les mesures de seguretat a l’Ateneu!