Un cinefòrum pel Dia Internacional dels Drets Humans amb AI

Entrada gratuïta. Recomanable inscripció prèvia en aquest enllaç.

El Dia Internacional dels Drets Humans se celebra cada 10 de desembre. Amnistia Internacional ha preparat una activitat que es durà a terme el dijous 15 de desembre a les 19 h a la sala d’actes de l’Ateneu per commemorar aquesta data tan assenyalada.

Es tracta de la projecció del film “A room without a view”, pel·lícula guanyadora del premi que escull Amnistia Internacional entre les pel·lícules participants a l’últim DOCS Barcelona, i tracta de la realitat de les dones migrants al Líban, que fan treballs domèstics en aquell país.

A room without a view (2020, 73 min). Una coproducció austríac-alemanya on la directora catalana Roser Corella narra la crua realitat de les treballadores domèstiques estrangeres als països d’Orient Mitjà. Combinant una multiplicitat de perspectives, ofereix una mirada íntima sobre la vida dels empresaris, els agents intermediaris i les criades.

El documental obre una finestra inèdita a una realitat silenciada i ens ajuda a entendre les estructures de poder que permeten l’existència d’aquest pervers sistema d’esclavitud moderna. Des del marc jurídic que crea una estructura de control que afavoreix l’abús i la corrupció fins a l’esfera privada de la llar que serveix per a reproduir un sistema patriarcal que discrimina les dones libaneses i que, al seu torn, vulnera els drets de les treballadores domèstiques estrangeres.
Una mirada valenta sobre una forma d’esclavitud contemporània que reflexiona sobre el paper de les dones i el treball domèstic en les societats capitalistes.
Scheduled Activitats