Xerrada del CSM. Per què parlem de Salut Mental?

Activitat gratuïta. Necessària inscripció prèvia a www.ateneu.cat/inscripcions

Mai s’havia parlat tant de salut mental. La situació que hem viscut arrel de la pandèmia per COVID-19, ens ha obligat a totes a enfrontar-nos a una realitat dramàtica, posant en joc tots els nostres recursos, i en evidència les mancances de les nostres societats.

Davant de situacions adverses els humans som capaços de treure totes les nostres capacitats, tot el que és bo, de cures, de cooperació i solidaritat; però també ens exposem a totes les nostres fragilitats i la vulnerabilitat intrínseca a cadascú de nosaltres fa que emergeixin també emocions, sentiments i actitud relacionades amb la por, la desesperació…

Parlar de salut mental vol dir parlar de com veiem el món i a nosaltres mateixes, i com hi vivim, i com les societats són capaces d’organitzar-se per construir comunitats saludables. El patiment, el malestar i tot el que gira al voltant de la salut mental ens interpel·la a totes més enllà de la COVID-19, perquè ens obliga a pensar amb totes nosaltres, amb el nostre dia a dia, amb el món en què vivim i com l’organitzem.

Per apropar-nos a aquesta temàtica tindrem a l’Ateneu el divendres 12 de novembre a les 19 h a Anna Carrió, de la Fundació Vidal i Barraquer.

Aquesta activitat està inclosa en el Cicle de Salut Mental de l’Espai de Lleure, en col·laboració amb la Marató de TV3. Podreu fer el vostre donatiu a la Secretaria de l’Ateneu o fent una transferència bancària al número de compte ES04 2100 0343 16 0200222096 amb el concepte MARATÓTV3.

 

CICLE DE SALUT MENTAL

El programa solidari la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio tindrà lloc el diumenge 19 de desembre i aquest any estarà dedicat a la Salut Mental, una problemàtica molt comuna que afecta una de cada quatre persones en algun moment de la seva vida i té un alt impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn. La recerca en l’àmbit de la salut mental que impulsaran els fons que es recaptin en La Marató 2021 estarà dirigida a la millora de la qualitat i de l’esperança de vida de les persones.

Des del Club Social Espai de Lleure; un espai de trobada, relació i lleure per a persones que pateixen un trastorn mental o problemes de salut mental de llarga durada que es desenvolupa als espais i amb els recursos de l’Ateneu, hem volgut crear aquest cicle d’activitats vinculat a la Marató de TV3 amb una doble finalitat: per una banda sensibilitzar, visibilitzar i trencar amb el tabú i l’estigma que suposa la Salut Mental en la nostra societat i, d’altra banda, recaptar fons per contribuir en la investigació i la recerca en Salut Mental.

Scheduled ical Google outlook Activitats