Cicle de Salut Mental: Sensibilització i difusió de la malaltia mental per trencar amb l’estigma!

L’Espai de Lleure de l’Ateneu ha preparat aquest octubre, coincidint amb el Dia de la Salut Mental, un cicle de xerrades i presentacions de llibres que tindran lloc a l’Ateneu Santcugatenc. Es tracta de la segona edició d’aquest cicle d’activitats que pretén ajudar al a ciutadania de Sant Cugat a entendre i debatre sobre Salut Mental sense tabús.

L’Espai de Lleure és un espai de trobada, relació i lleure per a persones que pateixen un trastorn mental o problemes de salut mental de llarga durada. Dins d’aquest espai desenvolupem tallers guiats, autogestionats o d’intercanvi, oberts al públic. El projecte es desenvolupa als espais i amb els recursos de l’Ateneu i amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat, la Diputació de Barcelona i puntualment, de l’Obra Social la Caixa.

La finalitat d’aquest cicle d’activitats obertes al públic -que es va engegar l’any passat per recaptar fons per La Marató de TV3, que tenia la salut mental com a tema central- és sensibilitzar, visibilitzar i trencar amb el tabú i l’estigma que suposa parlar de Salut Mental en la nostra societat. També pretenem generar un espai de diàleg on compartir experiències, coneixements i formes de mirar sobre aquesta temàtica.

Les activitats que composen el cicle tindran lloc els dijous a les 19 h a la sala d’actes de l’Ateneu. L’entrada serà gratuïta però serà necessària reserva prèvia:

A més, aquest octubre participem en altres activitats en col·laboració amb la resta de serveis i entitats que formen part de la Taula de Salut Mental de l’Ajuntament de Sant Cugat.

DILLUNS 10 D’OCTUBRE a les 18.30 h Celebració del Dia de la Salut Mental amb la col·laboració de les entitats i serveis de la Taula de Salut Mental a l’Ateneu Santcugatenc

-Lectura del manifest

-Aperitiu

-Inauguració exposició La Por del Servei de Rehabilitació Comunitària

DIJOUS 27 D’OCTUBRE Jornada dels Serveis de Salut Mental a Sant Cugat

De 10 a 14 h a la sala Clavé del Teatre la Unió Jornada de presentació dels Serveis de Salut Mental de Sant Cugat. Obert al públic.

De 17 a 21 h a la plaça de l’Om

17 h – Micro obert i mostra de l’exposició Llum sobre la foscor: descobrint universos.

18.30 h – Presentació del mapa d’actius en Salut Mental a Sant Cugat

19 h – Concert de Sybarites

 

Us hi esperem per lluitar entre tots contra l’estigma en salut mental!