L’Ateneu presenta un Cicle de Salut Mental amb motiu de la Marató de TV3

El Club Social de l’Espai de Lleure de l’Ateneu ha preparat un seguit de xerrades i cinefòrums durant el mes de novembre per trencar l’estigma en salut mental i recaptar fons per la Marató de TV3. Els actes culminaran amb la mostra de Píndoles de Teatre al Teatre La Unió el 19 de desembre, coincidint amb la Marató, que enguany centrarà esforços en recaptar fons per la recerca en salut mental.

El programa solidari la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio tindrà lloc el diumenge 19 de desembre i aquest any estarà dedicat a la Salut Mental. Es tracta d’una problemàtica molt comuna que afecta una de cada quatre persones en algun moment de la seva vida i té un alt impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn. La recerca en l’àmbit de la salut mental que impulsaran els fons que es recaptin en La Marató 2021 estarà dirigida a la millora de la qualitat i de l’esperança de vida de les persones.

El Club Social Espai de Lleure és un espai de trobada, relació i lleure per a persones que pateixen un trastorn mental o problemes de salut mental de llarga durada. El projecte es desenvolupa als espais i amb els recursos de l’Ateneu amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat, la Diputació de Barcelona i puntualment, de l’Obra Social la Caixa. Des d’aquí hem volgut crear aquest cicle d’activitats vinculat a la Marató de TV3 amb una doble finalitat: per una banda sensibilitzar, visibilitzar i trencar amb el tabú i l’estigma que suposa la Salut Mental en la nostra societat i, d’altra, recaptar fons per contribuir en la investigació i la recerca en Salut Mental.

Dins d’aquest cicle tindran lloc tres tipus d’activitats:

  • Xerrades divulgatives: amb la col·laboració de professionals que es dediquen a l’atenció de persones amb problemàtiques de salut mental i a la recerca.
  • Cinefòrums: projecció de documentals de testimonis en primera persona de persones que pateixen o han patit alguna problemàtica de salut mental.
  • Mostra de teatre: l’alumnat de teatre del Club Social Espai de Lleure i els Tallers de Teatre Sílvia Servan, faran una mostra d’obres curtes relacionades amb la Salut Mental.

Tota la informació relacionada amb les activitats del Cicle les trobareu al nostre web. Excepte la projecció als Cinemes de Sant Cugat, la resta d’activitat són gratuïtes i podeu fer la inscripció en aquest enllaç.

També podreu fer el vostre donatiu a la secretaria de l’Ateneu o fent un ingrés al ES04 2100 0343 16 0200222096 amb el concepte MaratóTV3.

 

ELS MITJANS ES FAN RESSÓ

Cugat. cat: L’Ateneu engega un cicle de xerrades, cinefòrum i teatre per combatre l’estigma de la salut mental

TOT Sant Cugat: Cinema, xerrades i teatre per treballar la salut mental a Sant Cugat

El Cugatenc: Un cicle de salut mental per trencar l’estigma