Cinefòrum del CSM: Projecció de Peixos en aigua dolça (en aigua salada)

El dimecres 24 de novembre a les 19.30 h als Cinemes Sant Cugat hem programat la projecció del documental Peixos d’aigua dolça (en aigua salada), que tracta el tema de l’autisme i va rebre el Premi de Periodisme Científic Concha García Campoy.

La prevalença de l’autisme és cada vegada més alta. A Europa es diagnostica a 1 de cada 100 persones i, malgrat tot, segueix sent un gran desconegut per la comunitat científica.

En el documental coneixerem els casosde la Mariona i del Marc i escoltarem els millors especialistes deCatalunya. L’objectiu és fer un retrat actualitzat de les personesautistes en tot el seu espectre i de totes les edats. “Són peixosd’aigua dolça en aigua salada” diu per referir-s’hi IsabelPaula, professora de la Universitat de Barcelona.

La projecció es farà els Cinemes Sant Cugat i tindrà un cost de 5€. Ja podeu comprar la vostra entrada en aquest enllaç.

Aquesta activitat està inclosa en el Cicle de Salut Mental de l’Espai de Lleure, en col·laboració amb la Marató de TV3. Podreu fer el vostre donatiu a la Secretaria de l’Ateneu o fent una transferència bancària al número de compte ES04 2100 0343 16 0200222096 amb el concepte MARATÓTV3.

 

CICLE DE SALUT MENTAL

El programa solidari la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio tindrà lloc el diumenge 19 de desembre i aquest any estarà dedicat a la Salut Mental, una problemàtica molt comuna que afecta una de cada quatre persones en algun moment de la seva vida i té un alt impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn. La recerca en l’àmbit de la salut mental que impulsaran els fons que es recaptin en La Marató 2021 estarà dirigida a la millora de la qualitat i de l’esperança de vida de les persones.

Des del Club Social Espai de Lleure; un espai de trobada, relació i lleure per a persones que pateixen un trastorn mental o problemes de salut mental de llarga durada que es desenvolupa als espais i amb els recursos de l’Ateneu, hem volgut crear aquest cicle d’activitats vinculat a la Marató de TV3 amb una doble finalitat: per una banda sensibilitzar, visibilitzar i trencar amb el tabú i l’estigma que suposa la Salut Mental en la nostra societat i, d’altra banda, recaptar fons per contribuir en la investigació i la recerca en Salut Mental.

Scheduled Activitats