Cicle de Salut Mental: L’autisme i el bullying, quan l’excepció es converteix en la norma

Entrada gratuïta. Necessària inscripció prèvia en aquest enllaç.
Dijous 20 de juny a les 19 h, a la sala d’actes de l’Ateneu el Club Social de l’Espai de Lleure de l’Ateneu ha organitzat la conferència L’autisme i el bullying, quan l’excepció es converteix en la norma. Xerrada sobre el  bullying envers les persones diagnosticades amb TEA. Amb la participació de l’associació Aliats amb l’Autisme i la presència i col·laboració de la presidenta de l’associació, Marta Ribot, mare d’una adolescent amb TEA. L’Èlia Brucart, psicòloga especialista en autisme i dificultats d’aprenentatge, i directora del projecte Aliats, i la Claudia Ceacero, monitora d’Aliats, estudiant d’integració social, i amb diagnòstic de TEA.

Sobre Aliats amb l’Autisme

Associació Aliats amb l’Autisme, una associació sense afany de lucre de famílies i professionals vinculades al Trastorn de l’Espectre Autista. La seva missió és treballar per aconseguir una inclusió real de les persones amb condició autista dins la societat, garantint els seus drets, la igualtat d’oportunitats, afavorint la seva autonomia i apoderar-les per a conviure en una societat neurodiversa.

La seva visió és ser l’acompanyament de les persones amb condició autista i les seves famílies, donant eines i estratègies pel seu desenvolupament integral, alhora que treballant per a formar, conscienciar i sensibilitzar a les institucions, agents socials i l’entorn proper per assolir una inclusió real.

 

Les participants es presenten

Marta Ribot, presidenta de l’associació, veterinària de professió, vaig deixar fa 5 anys la clínica veterinària que tenia a Sant Cugat per formar-me en autisme i poder ajudar millor a la meva filla Lia, diagnosticada de TEA als 2 anys. He assistit a congressos, cursos de nutrició i fisiologia de l’autisme, curs de SCERTS, i fa dos anys vaig fer un curs d’Especialista en Autisme impartit per
la Fundació Quinta i Fundació Aucavi. En l’any 2022 vam constituir l’associació Aliats per donar continuïtat a un projecte de suport terapèutic i educatiu a infants i adolescents amb condició autista.

Èlia Brucart, sòcia de l’associació Aliats i directora del centre, psicòloga especialitzada en autisme, trastorn del llenguatge i dificultats d’aprenentatge. Fa quinze anys que dedico la meva tasca professional acompanyar persones amb autisme i a les seves famílies. Segueixo en constant formació per poder oferir les eines i estratègies que millor s’ajustin a cada persona i, al seu context particular. Conjuntament amb la família de la Lia, hem creat l’associació Aliats per tal de poder acompanyar adolescents, joves dins l’espectre autista i a les seves famílies en les diferents etapes vitals.

Claudia Ceacero, soc una jove amb autisme. Estic estudiant un grau superior d’integració social a una acadèmia de formació professional a Barcelona. Arran de les diferents experiències que he viscut porto des dels 16 anys realitzant xerrades de conscienciació sobre l’autisme i la salut mental en primera persona amb la finalitat de donar veu a aquesta condició. Treballo com a monitora a l’esplai i casal d’estiu de l’associació Aliats amb l’autisme des de fa un any. També participo a la Taula TEA de l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès donant opinions i proposant diferents projectes des del punt de vista d’una persona amb autisme.

Scheduled ical Google outlook Programació Cultural Espai de Lleure Activitats
Ateneu Santcugatenc, 16, Avinguda de Gràcia, Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental, Barcelona, Catalunya, 08172, Espanya Mapa