Cicle de Salut Mental: Cinefòrum amb el documental Unes altres veus

Entrada gratuïta. Necessària inscripció prèvia en aquest enllaç.
El dimarts 12 de desembre a les 19 h a la sala d’actes de l’Ateneu el Club Social de l’Espai de Lleure de l’Ateneu ha organitzat el Cinefòrum amb el documental Unes altres veus. Es projectarà la peça i haurà un col·loqui posterior sobre l’autisme amb la presència del director, Ivan Ruíz Acero. Un acte en col·laboració amb l’Associació TEAdir
SOBRE LA PEL·LÍCULA

Una mirada diferent sobre l’autisme que ens apropa a una altra manera d’estar al món i sobreviure-hi. Un cant al respecte i a la dignitat. Una qüestió de civilització i de drets humans.

UNES ALTRES VEUS és un documental sobre l’autisme a partir del testimoni de l’Albert, un jove de 21 anys diagnosticat de Síndrome d’Asperger. Les seves reflexions dins un laberint, les converses que manté amb un amic del seu poble i el viatge a Brussel·les amb la seva família per a visitar per primera vegada el Museu Tintin (una de les seves grans passions) ens apropen a la seva particular manera de viure i d’entendre el món. Un món hostil descrit des de l’experiència, emotiva a l’hora que plena d’optimisme, de pares i mares de nens diagnosticats d’autisme. Un món estrany abordat pels psicoanalistes des de la subjectivitat, la singularitat i el respecte.

Direcció: Sílvia Cortés i Iván Ruiz, 2013.

Scheduled Espai de Lleure Activitats