Cicle de Salut Mental: Cinefòrum amb la pel·lícula Cinco lobitos 

El dijous 16 de novembre a les 19 h a la sala d’actes de l’Ateneu el Club Social de l’Espai de Lleure de l’Ateneu ha organitzat el Cinefòrum amb la pel·lícula Cinco lobitos. Es projectarà el llargmetratge d’Alauda Ruiz de Azúa (2022) amb un col·loqui posterior dinamitzat pel Club Social Espai de Lleure de l’Ateneu.

Entrada gratuïta. Necessària inscripció prèvia en aquest enllaç.

SOBRE LA PEL·LÍCULA

Cinco lobitos és una exploració íntima sobre la maternitat sense edulcorants amb tints autobiogràfics. La directora s’ha inspirat en la seva experiència com a mare per escriure el guió. Ruiz de Azúa ens diu que al esdevenir mare, la seva relació amb els seus pares també canvià «La meva maternitat canvià moltes coses de la meva vida, entre elles, la manera com veia als meus pares», explica la directora en una entrevista. «Jo m’havia convertit en mare i ells en avis. Més que un esdeveniment idíl·lic, la maternitat em va semblar un meteorit que arrasà amb tot i provocà que les relacions familiars no tornessin a ser les mateixes. La meva família s’havia convertit en una altra».

Lluny de les idealitzacions habituals, aquest és un retrat cru però realista de la maternitat. Anant més enllà, Ruiz de Azúa aprofita el llargmetratge per dibuixar també un retrat generacional. Cinco lobitos ens mostra les mares actuals i les seves mares, ara ja àvies. Aquestes dones deixaren de treballar per poder portar el pes de la llar; la societat actual és d’aquesta manera gràcies a tota aquesta generació de dones.

El llargmetratge, òpera prima de la directora, va guanyar la Biznaga de Oro a la millor pel·lícula i guió al Festival de Cine de Màlaga. En aquest mateix festival també guanyaren el premi d’interpretació Laia Costa i Susi Sánchez i el premi del públic.

Als XXXVII Premis Goya la cinta va rebre 11 nominacions; d’aquestes finalment van rebre 3 estatuetes per Alauda Ruiz de Azúa com a Millor Direcció Novell, Laia Costa el Goya a la millor actriu i Susi Sánchez el premi Goya a la millor actriu de repartiment.

També va rebre el Gaudí a la millor pel·lícula europea a l’edició dels premis 2023.

Scheduled Espai de Lleure Activitats