Català per a tothom: Les llengües de Miquel Martí i Pol

Dins el projecte Català per a Tothom, des del 2008 a l’Ateneu es desenvolupa el Programa d’Activitats Culturals que vol apropar la població nouvinguda (i tot aquell que hi vulgui participar) a activitats o iniciatives de la realitat social catalana amb la finalitat de donar a conèixer la nostra cultura, tradicions, llengua i història i promoure l’ús social de la llengua catalana. Les activitats es plantegen de manera oberta a tot el municipi per promoure l’ús quotidià del català com a eina per a la integració real de les persones a partir d’iniciatives lúdiques i culturals.

En aquest context durant el segon trimestre del curs 2022/23 hem organitzat dues activitats amb Llenguaferits, dos bojos pel català i per la diversitat lingüística que recorren el país compartint la seva passió mitjançant vídeos, llibres, recitals, conferències, tallers, espais radiofònics i tota mena de col·laboracions per explicar de manera amena i entretinguda curiositats del català i d’altres llengües d’arreu del món amb l’objectiu de despertar la sensibilitat lingüística i, així, fomentar el respecte per totes les llengües i, en particular, pel català.

Les llengües de Miquel Martí i Pol

Dijous 2 de febrer de 19 a 20 h

Miquel Martí i Pol és un dels poetes contemporanis més llegits en llengua catalana. L’autor de Roda de Ter també va conrear, però, altres gèneres literaris i, en una faceta menys coneguda, va ser traductor d’un bon grapat de llibres. Alhora, compta amb una gran projecció internacional, atès que la seva obra ha estat traduïda a una quinzena de llengües d’arreu del món.

Amb aquest recital, a dues veus, repassem la seva faceta com a traductor i com a autor traduït, i ho fem recitant alguns dels seus poemes en català i en diverses de les llengües a què ha estat traduït, tot plegat d’una manera interactiva amb el públic, amb els quals volem respondre una pregunta: era Miquel Martí i Pol un llenguaferit?

A càrrec de Lenguaferits

Activitat gratuïta però necessària inscripció prèvia en aquest enllaç.

Pròxima sessió: Dissabte 25 de febrer, El català suma.

Scheduled Activitats