Transitar la vida: un espai de reflexió a través de la literatura

L’objectiu principal del taller és el d’apropar-nos a la literatura escrita per autores que formen part de diferents generacions i amb això, crear un espai de debat i de reflexió sobre el trànsit de la vida.

Alguns dels temes que s’analitzaran i que ens permetran la reflexió són: la (no) maternitat, l’arribada a l’adultesa, la pèrdua, la malaltia o l’edat de la vellesa.

Així doncs, durant les sessions programades descobrirem la veu de diferents autores i veurem com aquestes veus poden entrellaçar-se unes amb altres. A més, analitzarem i reflexionarem sobre diferents temàtiques que s’abordaran amb la lectura de fragments de diferents novel·les on s’exalta la vivència d’etapes vitals.

D’aquesta manera, en aquest taller ens endinsarem en les diferents narratives de les escriptores i per tant, ens acostarem a l’experiència de les protagonistes i les diverses maneres de viure, d’entendre i d’explicar-nos els diferents processos vitals.

Durant cada sessió la formadora presentarà i parlarà sobre escrits i novel·les d’autores, presentant alguns fragments que tractin els temes exposats anteriorment per generar l’espai d’anàlisi i debat conjunt.

Aquest curs va dirigit a totes aquelles persones, homes i dones, que vulguin explorar el trànsit de la vida a través de la literatura, en concret, de la literatura escrita per diferents dones. També per aquelles persones que vulguin formar part d’un espai que ens permeti compartir, debatre i reflexionar sobre lletres i vida.

Benestar emocional  

Analitzarem i reflexionarem sobre la vivència d’etapes vitals que s’abordaran amb la lectura de fragments de diferents novel·les 

Dijous de 17.30 a 18.45 h

Del 5 al 26 de maig                     

Preu: 38€ (sòcia/soci: 33€)

Marta Méndez Creu  

Estudis de psicologia i màster en organitzacions i gestió dels recursos humans per la Universitat Autònoma de Barcelona. Doctora especialitzada en el desenvolupament de la trajectòria professional de dones en entorns masculinitzats. Ha entrellaçat l’estudi de la vida personal i professional i el gènere per entendre les mirades i els relats de les dones. Investigadora i docent en entorns universitaris i acadèmics (UAB i UOC) sobre el camp d’expertesa. 

A l’Ateneu hem adaptat horaris, aforaments i mesures higièniques i de distància per complir amb els requisits de la nova normalitat i garantir la seguretat de l’alumnat. Als cursos presencials serà obligatori l’ús de mascareta.

Professorat:

  • Marta Méndez

OBJECTIUS DEL TALLER  

-Conèixer i visibilitzar la literatura escrita per dones que formen part de diferents generacions.  

-Analitzar el trànsit de la vida atenent a diferents subjectivitats i des d’una perspectiva feminista  

-Crear un espai de debat i reflexió.  

-Introducció i presentació del taller  

-Reescriure les subjectivitats: allunyar-nos de la mirada masculina.  

-Gèneres literaris associats a les dones  

-La intimitat en l’escriptura  

-Habitar la vida (temàtiques que es tractaran):  

-Arribar a l’adultesa  

-La (no) maternitat  

-Pèrdua i dol  

-Vellesa 

A l’Ateneu hem adaptat horaris, aforaments i mesures higièniques i de distància per complir amb els requisits de la nova normalitat i garantir la seguretat de l’alumnat. Als cursos presencials serà obligatori l’ús de mascareta.