Taller d’alliberament miofascial

En aquest taller coneixerem la tècnica de l’alliberament miofascial,  una teràpia manual que s’utilitza sovint en el massatge. La tècnica se centra en el dolor que es creu que sorgeix dels teixits miofascials, les membranes resistents que emboliquen, connecten i sostenen els músculs.

Teòricament, el dolor miofascial difereix d’altres tipus de dolor perquè s’origina en “punts gallet”, que estan relacionats amb àrees rígides i ancorades dins del teixit miofascial. No obstant això, el dolor que causa un punt gallet sovint és difícil de localitzar.

Durant la teràpia d’alliberament miofascial, el terapeuta localitza les àrees miofasciales que se senten rígides i fixes en lloc d’elàstiques i mòbils sota la pressió manual lleugera. Es creu que aquestes àrees, encara que no sempre estan prop del que se sent com la font del dolor, restringeixen els moviments musculars i articulars, la qual cosa contribueix al dolor muscular generalitzat.

La pressió manual enfocada i l’estirament utilitzats en la teràpia d’alliberament miofascial afluixen el moviment restringit, la qual cosa produeix indirectament una reducció del dolor.

Dissabte de 10 a 11 h

19 de novembre

Preu: 9€ (sòcia/soci: 7,5€)

Professorat:

  • Isolda Rocamora Pàmies

Conceptes a treballar:

  • Relaxació a través de les respiracions

Isolda Rocamora

Isolda Rocamora Pàmies

És professora de ioga a l’Ateneu des de fa més de 10 anys, i porta els grups de Ioga Salut, Ioga Hatha i els grups de Ioga de l’Espai Família, el de mares i nadons i el d’embarassades.