Ioga (Hatha)

El ioga és una de les sis escoles de filosofia índia àstika que ja es practicava a l’Índia cap al III mil·lenni aC. Desenvolupa com integrar els aspectes físics, psíquics i espirituals de la persona a través de la pràctica de la meditació, l’ascesi moral i l’exercici corporal. La pràctica del ioga es basa en un exercici físic que dona molta importància a la respiració, ja que és controlable conscientment i d’aquesta manera també podem arribar a controlar i tenir cura del cor, la circulació sanguínia i altres aspectes físics i psíquics.

Hi ha diferents tipus de ioga, segurament el més conegut i practicat d’ells sigui el Hatha Ioga. Això és degut a que és potser la millor opció per a iniciar-se en el ioga. Tot i que tradicionalment el Hatha Ioga és un exercici físic però també espiritual, s’acostuma a practicar sobretot com a exercici tipus gimnàstica, molt basat en la pràctica de postures del ioga coordinat amb la respiració.

Totes les postures s’adapten a les persones i a les seves possibilitats, per això tothom és benvingut, i no cal experiència prèvia en ioga o altres disciplines.

JULIOL

Dilluns de 9.30 a 10.30 h

Dijous de 10.45 a 11.45 h

De l’1 al 25 de juliol

Preu: 34€ (sòcia/soci: 30€)

SETEMBRE

Dilluns de 9.30 a 10.30 h

Dijous de 9.30 a 10.30 h

Del 2 al 19 de setembre

Preu: 26€ (sòcia/soci: 23€)

Per evitar contagis, en els cursos presencials caldrà que cadascú es porti la màrfega

Professora:

  • Isolda Rocamora

Conceptes a treballar:

  • Postures de ioga
  • Agilitat
  • Força
  • Capacitat de concentració
  • Meditació
  • Relaxació

Isolda Rocamora

És professora de ioga a l’Ateneu des de fa més de 10 anys, i porta els grups de Ioga Salut, Ioga Hatha i els grups de Ioga de l’Espai Família, el de mares i nadons i el d’embarassades.