Michelangelo. De la Florència a la Roma del Renaixement


A través de l’anàlisi de les obres més destacades de l’artista coneixerem l’ambient de la Florència i la Roma on va viure. El veurem formar-se a la Florència dels Medici, i sabrem de la complexa i interessant relació amb el Papa Juli, amb Leonardo, Rafael, Bramante.

Veurem els palaus on vivien. Sentirem la música que escoltaven. Sabrem què i com menjaven, vestien, es divertien, com es guanyaven la vida, quines idees els movien, què els emocionava.

El curs s’adreça a persones interessades en l’Art i la cultura en general i a qui vulgui compartir l’experiència de “descobrir” un artista i la seva obra en el context d’una ciutat i d’una època.


Dijous de 9.30 a 11 h

Del 6 d’octubre a 3 de novembre

Preu: 63€ (sòcia/soci: 55€)


La professora proporcionarà els materials de baseRosa Dopazo Sanllehí

Llicenciada en Filosofia i Lletres. Especialitat en Història Medieval. Cursos de Doctorat d’ Història i Històtia de l’Art. Nivell D de Català. Professora de Ciències Socials, Història de l’Art, Llengües i Literatures catalana i castellana.


Professora:

  • Rosa Dopazo Sanllehí

Objectius:

  • Divulgar l’ambient que va fer possible l’obra de Michelangelo generant un, coneixement vivencial i amè alhora que precís, correcte i ben documentat.
  • Fer conscients les persones que faran el curs del caràcter multi disciplinar de l’Art  i de la necessitat d’ un apropament vivencial.
  • Generar diàleg i preguntes en les persones assistents… Encuriosir-les sobre l’època i l’ambient que va propiciar l’ aparició de genis com Leonardo. Generar interès per saber-ne més….
  • Fomentar l’aprenentatge actiu i en comunitat, de manera que el grup es converteixi en comunitat d’ ensenyament – aprenentatge.