De Sevilla a Madrid amb Velázquez


Aquest és un curs pensat per a totes les persones interessades en Velázquez i en aprofundir en el coneixement de la seva trajectòria vital i de l’entorn polític i socioeconòmic que explica la seva puixança des de la Sevilla cosmopolita on neix com a membre de la “hidalguía”, fins a la Cort del Madrid de Felipe IV on, gràcies als seus quadres, aconsegueix la noblesa. Que és també ennoblir la Pintura.

El curs es desenvoluparà en 5 sessions, a cadascuna de les quals s’analitzarà un quadre que ens permetrà indagar sobre la vida de l’autor, la societat on crea i els clients als quals es dirigeix.

La professora proporcionarà els PDF corresponents a cada sessió.


Dijous de 9.30 a 11 h 

Del 10 de març al 7 d’abril  

Preu: 60€ (sòcia/soci: 53€) 


La professora proporcionarà els materials de baseA l’Ateneu hem adaptat horaris, aforaments i mesures higièniques i de distància per complir amb els requisits de la nova normalitat i garantir la seguretat de l’alumnat. Als cursos presencials serà obligatori l’ús de mascareta.


Professora:

  • Rosa Dopazo

Rosa Dopazo

Llicenciada en Filosofia i Lletres. Especialitat en Història Medieval. Cursos de Doctorat d’ Història i Històtia de l’Art. Nivell D de Català. Professora de Ciències Socials, Història de l’Art, Llengües i Literatures catalana i castellana.