Còmic avançat (Museu del Còmic)

En aquest curs estarem orientats a la creació d’historietes pròpies a tots els nivells, ja sigui atenent a projectes que s’estiguin realitzant, així com treballs completament nous, de tot nivell i estil: còmic d’humor, manga, superherois, còmic europeu, novel·la gràfica… ja que tots s’integren, cadascun amb les seves particularitats, al camp de la historieta.

Atendrem tot el procés de creació, des de la idea original, traslladant-la al guió i al storyboard, fins al dibuix amb llapis i l’acabat en tinta.

Treballarem la composició de pàgina i de vinyeta, creació de personatges, dibuix de figura humana (tant realista com altres estils), perspectiva, il·luminació, fons i màquines…

L’objectiu del curs és que els alumnes se serveixin del llenguatge específic del còmic per crear les seves pròpies històries o bé perfeccionin les que ja estan fent.

Tractarem els diversos mitjans de publicació que puguin tenir aquests còmics, com l’àmbit web i els fanzins, repassant també les possibilitats en el format tradicional, on el professor explicarà la seva experiència al mercat franco-belga.

En aquests moments aquest curs no està diponible.

Si essteu interessats, podeu escriure un correu a secretaria@ateneu.cat per estar informats si el tornem a programar.

Disculpeu le molèsties.

Aquest curs sorgeix de la col·laboració entre l’Ateneu Santcugatenc i el Museu del Còmic. Es farà al carrer Castillejos, 52

Professors:

  • Gerardo Belsa

Material:

Aquests materials són suggerits i s’acceptaran amb els què cada alumne treballi habitualment:

  • Llapis (dureses HB, B o 2B)
  • Goma
  • Regla o cartabó
  • Paper (DIN A4 80g…)
  • Fulles DIN A3 al voltant de 150/200g.
  • Retoladors (calibrats 0.05 o 0.1, 0.2, 0.8… Sakura, Rotring, etc.)
  • Retolador tinta negra

Gerardo Belsa

Rosario, Argentina (1973) s’ha format a tallers de còmic de la ciutat de Rosario, amb els professors Esteban Tolj i Marcelo Frusín.

És autor professional de còmic, tenint experiència com a dibuixant i autor integral. Ha publicat més de 20 títols a Europa, la gran majoria a França i Bèlgica. Així mateix, les seves obres han conegut versions en 9 idiomes, i han arribat al públic de diversos països.

Paral·lelament, ha publicat contes i ha escrit guions de curtmetratges de ficció, rodats a Argentina. Així mateix, té experiència al camp de la il·lustració. Les seves sèries principals de ficció són U-47 i L’Ombra del Còndor, havent publicat a més altres còmics, de gènere històric, documental i de ciència-ficció.