Suma’t al manifest “Art contra les guerres”

Altra vegada ens toca tornar a dir ‘No a la guerra”.  L’actual agressió militar del govern rus contra la població ucraïnesa, impacta en la vida de desenes de milions de persones i empeny al conjunt de la humanitat cap al desastre. Davant d’aquesta agressió, artistes, entitats, moviments socials, i ciutadania de Sant Cugat som aquí, per a rebutjar aquesta agressió i per a mostrar la nostra solidaritat cap a totes les víctimes d’aquesta guerra. Les entitats de Sant Cugat darrere aquesta iniciativa som la Unipau, els Amics de Pedra i Sang, l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, la Taula d’Arts Plàstiques i l’Ateneu, que el diumenge 3 d’abril a partir de les onze del matí a la plaça d’Octavià, ens unirem per rebutjar la invasió russa a Ucraïna.

La nostra solidaritat és amb la gent d’Ucraïna i amb les víctimes d’aquesta i de totes les altres guerres actives arreu. És amb les persones que han hagut d’abandonar casa seva i els seus éssers estimats i buscar refugi en altres països. Per elles i per tantes altres en cerca de refugi arreu del món, sense distinció d’origen, defensarem la seva protecció i seguretat: casa nostra, és casa vostra! El nostre suport també és per a totes les persones valentes que es manifesten als carrers de Moscou i a altres ciutats de Rússia per protestar contra les accions del seu govern, malgrat la repressió. Ja són milers de persones detingudes en pocs dies.

Però més enllà de les mostres de solidaritat i les declaracions de condemna, cal passar a l’acció per aturar la violència. Estem davant de la pitjor crisi ecosocial de la història, i les guerres agreugen aquesta situació perquè generen destrucció i més contaminació, fets incompatibles amb la vida. Necessitem que la nostra cuitadania i els nostres governs actuïn per a aturar l’escalada bel·licista abans de caure en una guerra de proporcions devastadores.

Necessitem que els governs de la Unió Europea, incloent l’Estat espanyol, i el conjunt de la comunitat internacional dediquin tots els esforços al seu abast per aconseguir –per la via de la negociació, solidaritat econòmica i propostes pacificadores – un cessament integral de les hostilitats i la retirada de totes les tropes d’Ucraïna.

Que la comunitat internacional proporcioni i garanteixi l’accés a l’assistència humanitària i la protecció internacional a la població d’UcraÏna i a totes les persones que fugen de conflictes armats.

Que la comunitat internacional inverteixi tots els esforços necessaris per a un procés real de diàleg que garanteixi el ple compliment del dret internacional. Cal que la UE i les Nacions Unides impulsin iniciatives de construcció de pau que acullin a tots els actors, inclosa la societat civil dels països implicats i, especialment, a les dones, per tal que puguin oferir accions innovadores i pacífiques que treballin per a una solució negociada, abordant les causes estructurals de la guerra i evitant prendre mesures que augmentin el patiment i les tensions del conflicte.

No hi ha camí cap a la Pau. La Pau és el camí.

Fes clic aquí per sumar-te al manifest!

 

Foto: TOT Sant Cugat

Scheduled Notícies Activitats