AMEN SAM – Xerrada: Història del poble gitano

L’Ateneu Santcugatenc, juntament amb altres 13 ateneus d’arreu del territori, ens hem sumat a un projecte comunitari de la Federació d’Ateneus de Catalunya sobre cultura del poble gitano amb la complicitat de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) i el Departament de Drets Socials de la Generalitat. Sota el nom Amen Sam (“Nosaltres Som”, en llengua romaní), realitzarem tallers, xerrades, concerts i activitats gratuïtes o amb preu simbòlic durant per apropar la realitat d’aquest col·lectiu a la població de Sant Cugat. Consulta la resta d’activitats en aquest enllaç.

En aquesta conferència, que tindrà lloc el dijous 22 de setembre a les 19 h, parlarem amb Esther Fernández, tècnica de la FAGIC, sobre l’origen del poble gitano, des de la sortida de l’Índia i l’arribada a Europa, i de com s’ha creat l’imaginari gitano, amb una contextualització político-social.

Es tractaran temes com la Walachia i l’esclavitud, o les polítiques en contra del poble gitano a Europa abans de l’entrada a la Península. Paio i gitano, l’origen del terme, la llengua Romaní, la gran batuda i les polítiques assimilacionistes… L’objectiu de les xerrades és fer un recorregut per la història per conèixer l’ètnia gitana avui, trencar estereotips i aconseguir noves fites en el camí per l’equitat.

 

Entrada gratuïta amb aforament limitat.

Recomanable inscripció prèvia a www.ateneu.cat/inscripcions o a la secretaria de l’Ateneu a partir de l’1 de setembre, fins completar aforament.

Ho organitza: Ateneu Santcugatenc i Federació d’Ateneus de Catalunya

Scheduled Activitats