Mercat de Pagès + Venda de llavors + Taller de cuina històrica
T’agrada gaudir dels dissabtes al matí al centre de Sant Cugat? Tens l’excusa perfecta, vine a comprar al Mercat de pagès que organitza l’Ecoateneu a la Plaça de Sant Pere i aposta pels productes de proximitat i ecològics. Els productors si que seguiran les següents normes per garantir la seguretat:
- evitar que els clients toquin el producte
- us del gel hidroalcohòlic i ús de mascareta
- pagament preferent amb targeta
- distàncies de seguretat
- preferència de venda per a persones majors de 65 anys
- utilització de roba específica pel mercat, delantal i/o bata
VENDA DE LLAVORS AL MERCAT DE PAGÈS
A més, el dissabte 25 de juliol comptarem a més d’amb els nostres paradistes de cada quinzena amb l’espai de venda de llavors de les Refardes, on no només es venen llavors, sinó que es genera un traspàs cultural i ens conviden a compartir els coneixements sobre les llavors.
Mitjançant el comerç de llavors i creant una forta xarxa de confiança, ens ubiquem de fons en un dels principals pilars de la sobirania alimentaria. Implicant a pagesos, aficionats a l’horta i consumidors en aquest relleu cultural i agrícola que s’ha generat durant els darrers deu mil anys.
Cal sembrar la revolta!
TALLER DE CUINA HISTÒRICA
Al Mercat de pagès, volem tancar el cercle de la producció i consum responsable. Des de la venda i l’intercanvi de llavors a la producció, venda directa i producte de proximitat per part dels productors i finalment a la taula i a les nostres panxes amb les Cuinades de temporada i cuinades històriques al Mercat.
Aquest 25 de juliol a partir de les 11 del matí oferirem un taller gratuit de Cuina Històrica amb Rosa Montoriol. Cuinarem amb ingredients de temporada però amb l’explicacio històrica del plat i els ingredients. Pots consultar o descarregar les receptes que cuinarem aquest dissabte en el següent enllaç.
Es tracta de diverses receptes fredes dels antics romans i medievals. A partir d’aquestes bases, al taller s’explica la introducció dels productes provinents d’Amèrica, com el tomàquet i el pebrot. I com això va donar pas a plats tan característics com el romesco, la samfaina…