Adolf presenta l’exposició “40 anys de fidelitat al retrat”

En aquesta exposició que s’inaugura el divendres 16 de febrer a les 20 h, l’artista Adolf celebra 40 anys de dedicació al difícil tema del retrat. Fins a l’11 de març podrem veure a la sala d’actes de l’Ateneu Santcugatenc el primer retrat que va fer, dels seus besavis, el 1984, al costat d’unes 80 obres més, la majoria bastant recents, moltes de les quals no s’han exposat mai. El dia de la inauguració gaudirem de l’acompanyament musical de la pianista Gloria Corrons i el dissabte 9 de març a les 12 h, l’artista realitzarà una visita guiada oberta i gratuïta per les obres que composen l’exposició.

Hi ha uns quants retrats fets expressament per a aquesta exposició, com la novetat dels mini-retrats en post-it (Anya, Kate Moss), el de Zhang Ziyi amb cal·ligrafia japonesa, Robert de Niro, Taylor Swift, Orson Welles pintat a l’oli sobre una llauna de pel·lícula cinematogràfica, i sobretot la pintura Censura, que és una crítica a la hipòcrita moral de les xarxes socials.

Pels que no el coneguin, Adolf es dedica al dibuix, la pintura, el gravat, la il·lustració, els exlibris, els llibres d’artista, la poesia visual, els diorames artístics, etc. i també és professor d’art a Pou d’art des de fa 25 anys amb 9 grups d’alumnes, i un grup a l’EMD de Bellaterra.

Les temàtiques que treballa són principalment el retrat (n’ha fet més de 780), dividits en diferents àmbits temàtics: retrats literaris, retrats cinematogràfics, musicals, d’artistes visuals, de models, els “retrats d’Ariadna” (un retrat anual a la seva filla), les caricatures, els retrats per encàrrec, etc.

A més a més, també ha dibuixat, pintat o gravat durant anys moltes façanes de cases antigues, portes, finestres i edificis emblemàtics.

De mitjans artístics en fa servir tants com pot perquè li agrada molt provar tècniques diferents. Alguns dels mitjans emprats en aquesta exposició serien: llapis sobre paper, llapis sobre tela, carbonet, aquarel·la, pastel, tinta xinesa, gravat a l’aiguafort, i oli sobre tela, o fusta, o llauna, i només un de digital!, a veure si el trobeu!

Podeu consultar quasi tota l’obra d’Adolf a la seva plana web: www.adolf.cat, amb més de 2.600 obres.

 

 

HORARIS DE VISITA (pot patir modificacions, consultar abans amb secretaria)

DILLUNS: De 12 a 14 h

DIMARTS: D’11.15 a 14 h i de 16.15 a 18.30 h

DIMECRES: De 13 a 14 h i de 16.15 a 17.30 h

DIJOUS: De 12.45 a 18 h

DIVENDRES:  De 12 a 14 i de 16.15 a 21 h (excepte l’1 de març, que la sala estarà ocupada de 17 a 20 h)

DISSABTES: De 10 a 14 h (excepte el 17 de febrer i el 2 de març que es podrà visitar a partir de les 13 h)

Scheduled Programació Cultural Activitats
Ateneu Santcugatenc, 16, Avinguda de Gràcia, Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental, Barcelona, Catalunya, 08172, Espanya Mapa