Activitat sobre emergència climàtica al Mercat de Pagès de Sant Pere

Emmarcada en el Mercat de Pagès de la plaça de Sant Pere que organtiza l’Ecoateneu el dissabte 11 de juny, tindrà lloc aquesta activitat de concienciació i sensibilització sobre l’emergència climàtica, dinamitzada per Educambient, sorgida d’una proposta dels pressupostos participatius de Sant Cugat. A més a més, l’ajuntament de Sant Cugat va aprovar la declaració d’emergència climàtica en el ple municipal del 16 de desembre del 2019 com a mesura per pal·liar els efectes del canvi climàtic a la ciutat.

Educambient dinamitzarà una activitat en el context del Mercat  enfocada a salvar el planeta Terra de la situació que viu actualment d’emergència climàtica entre tots i totes. Dos educadors/es ambientals seran els encarregats de portar a terme l’activitat al llarg de tota la jornada. Serà una activitat lliure i enfocada a tots els públics on els i les participants escolliran la durada de l’activitat i estarà oberta de 9 a 14 hores a tots els usuaris que passin per l’espai.

L’activitat consisteix en un joc de preguntes format trivial on els i les participants respondran preguntes referents a l’emergència climàtica i de les següents temàtiques: biodiversitat, energia i aigua, mobilitat,
alimentació i consum sostenible, hàbits quotidians i residus. Les preguntes seran amb diferents formats, de vàries possibles respostes, sopa de lletres, de buscar elements contaminants en una imatge, i altres.
Per saber quina pregunta de les següents temàtiques s’ha de respondre, s’haurà de fer girar una ruleta de fusta on hi haurà representades les sis temàtiques.

Si els i les participants endevinen la resposta correcta, podran treure una part de contaminació d’un planeta gegant (aproximadament mesurarà 1,20 x 1,50 metres) i d’aquesta manera durant tota la jornada s’anirà netejant el planeta de forma simbòlica fins a intentar aconseguir netejar-lo del tot al final del dia.

Aquest planeta gegant estarà fet amb una lona tèxtil i cobert amb centenars de quadrats d’un material translúcid simulant la contaminació i serà el que els i les participants trauran quan encertin la pregunta.

 

Vine el dissabte al Mercat de Pagès i gaudeix d’una activitat diferent mentre coneixes més sobre el nostre Planeta!

Scheduled Activitats