L’Ateneu, avui i sempre, amb veu de dona

Des de l’Ateneu Santcugatenc al març ens sumem a les reivindicacions del 8M, Dia Internacional de la Dona. El treball i valors de l’Ateneu, aquest i cada dia de l’any, tenen el gènere com a eix transversal a través del qual lluitar contra les desigualtats, les discriminacions i la vulneració de drets, promovent la perspectiva de gènere i treballant per aconseguir la paritat i la visibilitat del treball de les dones, especialment en el món cultural.

Per commemorar aquesta data hem preparat una programació que s’estén durant tot el mes i que comença demà divendres dia 1 a les 19 h amb l’espectacle poètico-musical Passarel·les, amb Rosa Mª Arrazola i Claudia Cabero, que neix de la sinèrgia artística generada entre la poeta Rosa Mara Arrazola i la cantant Clàudia Cabero, un tàndem que es va endur el premi Miquel Martí i Pol del XI Certamen Terra i Cultura 2019 per a la musicació de “Dona-dindi”. Aquest espectacle pretén endinsar-vos a través de la paraula i la música en un homenatge a totes les cares de la dona. L’entrada és gratuïta però haureu de reservar plaça en aquest enllaç.

El concert de març del cicle La Cambra de l’Ateneu també tindrà nom de dona, i el dijous 14 tindrem ocasió de conèixer el nou treball de la violinista i compositora Coloma Bertran. ÀNIMA-L és un espectacle en format solo on desgrana emocions pures i posa en valor el plaer de fer música i la seva capacitat per acompanyar els diferents processos de vida. El nou espectacle vibra amb totes les influències que han anat forjant la seva ànima musical, combinant com pocs la disciplina clàssica, la solidesa de les músiques d’arrel i l’audàcia de l’avantguarda.  Entrada gratuïta amb inscirpció des d’una setmana abans en aquest enllaç.

Pasem per la poesia, pasem per la música i arribem a la pintura. El divendres 15 a les 18 h s’inaugura l’exposició Entre-silencis de color, de l‘escriptora, traductora, pintora i concertista de guitarra de nacionalitat franco-argentina Claudia Salamonesco, que exposa fins al 15 d’abril una seva sèrie de pintures que es mouen entre l’abstracció i la figuració. Al llarg dels seus quaranta anys de trajectòria, la seva obra es va anar declinant realçant el vincle que uneix la seva visió plàstica a una altra de les seves passions, la música. Sobre la base d’un joc de matèries i textures, els quadres es declinen en matisos de blancs, negres i grisos. Pels intersticis, s’infiltren a vegades notes acolorides que fan fallida el silenci dominant de color. 

El dissabte 16 arriba el torn del teatre, i volem omplir la sala d’actes per sumar-nos a la iniciativa Cap Butaca Buida. Ho farem de la mà de Dolors Vilarasau, que dirigeix a l’actriu Carme González Roqué interpretant el monòleg Les Cartes – Vuits i nous, de Víctor Català (Caterina Albert). L’entrada té un cost de 10€ (8€ per socis i sòcies de l’Ateneu) i es pot adquirir en aquest enllaç.

Per últim acollirem la presentació del llibre Diari de l’any de la Pandèmia per Daniel Defoetercera novel·la publicada per l’escriptora Cristina Gómez Esquius, resident a Sant Cugat. L’acte tindrà lloc el dijous 21 de març a les 19 h i l’entrada és gratuïta.