I elles, què diuen?… Veus de dona.

Veus de dona literatura

Divendres de 10 a 11.30 h

Del 14 de febrer al 13 de març

Preu: 56€ (sòcia/soci: 49€)


Activitat exclusiva per socis/sòcies de l’Ateneu.Professora:

  • Rosa Dopazo

Totes les activitats tenen com a fonaments:

– La “Trobada sensorial”: Llegim, escoltem i mirem per arribar a conèixer i comprendre

– La Contextualització: Emmarquem les autores i els seus textos, des del punt de vista biogràfic i històric, per comprendre l’obra.

El curs “I elles, què diuen?… Veus de dona” pretén ser una porta oberta a la veu de les dones en el decurs de la història de la literatura des de l’Edat Mitjana fins a l’actualitat. Sabem quins van ser els grans temes de preocupació dels escriptors però desconeixem en gran part què van fer i què van dir les dones coetànies.

En el curs descobrirem que “elles també hi eren” i van opinar, a vegades de manera molt clara, altres ocultant la seva identitat amb pseudònims. Sabrem d’elles a través de les seves pròpies paraules, a voltes, en resposta a les dels homes: Sabrem dels seus fets i actuacions, els seus sentiments i emocions, els seus pensaments, fantasies, sensacions… i ho farem a través de 5 sessions, cadascuna de les quals tractarà un període històric que, alhora, en fa arribar 5 maneres de dir.

El curs s’adreça a persones interessades en la Literatura en general i en la descoberta de les veus menys conegudes de la literatura, compartint l’experiència amb altres persones que vulguin també aprendre, gaudint i de gaudir, aprenent.

Rosa Dopazo

Rosa Dopazo

Llicenciada en Filosofia i Lletres, secció Història (UAB). Docència a ESO, Cicles formatius. Creació de Crèdits Variables i Matèries Optatives de l’ àmbit artístic. Cursos i seminaris d’Història de l’ Art a l’ Acadèmia de Belles Arts de Sabadell.