Un mar de lletres: Aproximació a la literatura que té el mar com a element clau


Aquests cursos es faràn en format presencial a l’Ateneu complint amb les mesures COVID19 de seguretat, higiene i distància

Serà obligatori l’ús de mascareta


Dimecres de 10.30 a 12 h

8 i 15 de juliol

Preu: 22€ (sòcia/soci: 18€)


Professora:

  • Rosa Dopazo

Totes les activitats tenen com a fonaments:

  • La “Trobada sensorial”: Llegim, escoltem i mirem per arribar a conèixer i comprendre
  • La Contextualització: Emmarquem les obres i els seus autors i autores, en el seu context històric i el marc ideològic corresponent per tal der comprendre-les en profunditat.

El monogràfic “Un mar de lletres” és una aproximació a literatura que té la mar com a element clau. Amb la mar com a rerefons, tractarem de la prosa i la poesia de diferents períodes literaris, estils, autors, subgèneres que han tingut com a protagonista la mar i gaudirem d’ una descoberta conjunta feta de manera activa, dinàmica i multidisciplinar.

El curs s’adreça a persones interessades en la Literatura en general i en la descoberta de noves formes d’ apropament a les obres literàries, que vulguin compartir l’experiència amb altres persones i vulguin aprendre, gaudint i gaudir, aprenent.

Desenvolupament, contingut i activitats del monogràfic El curs seguirà una estructura cronològica i temàtica, bo i fent reflexionar sobre el paper del mar a les diverses societats, segons el període literari en el qual ens trobem

Seran “els primers mots” d’ obres que poden despertar l’ interès, no només per l’ obra en si sinó pels autors i les societats que les han generat.

El tractament de tots aquests aspectes es farà a través de la lectura i audició d’obres literàries, preferentment a través de la literatura catalana, combinada amb audicions musicals i la visualització d’ imatges i d’obres d’Art contemporànies a les èpoques i obres tractades.

La professora proporcionarà els materials de base

Rosa Dopazo

Rosa Dopazo

Llicenciada en Filosofia i Lletres, secció Història (UAB). Docència a ESO, Cicles formatius. Creació de Crèdits Variables i Matèries Optatives de l’ àmbit artístic. Cursos i seminaris d’Història de l’ Art a l’ Acadèmia de Belles Arts de Sabadell.

Click here to add your own text