Dibuix i pintura: Part 1 – Blanc i negre (Museu del Còmic)

A l’Ateneu hem adaptat horaris, aforaments i mesures higièniques i de distància per complir amb els requisits de la nova normalitat i garantir la seguretat de l’alumnat. Als cursos presencials serà obligatori l’ús de mascareta.

Aquestes classes estan pensades per fer-se presencialment, però si la situació ho exigeix, s’adaptarien al format a distància amb les mateixes condicions que els cursos en línia.

Dilluns d’11.30 a 13 h
Del 28 de setembre al 21 de desembre
Preu: 130€ (sòcia/soci: 115€)

Professora:

  • Ricardo Hermida

Conceptes a treballar:

  • Dibuix
  • Composició
  • Volum

Aquest curs sorgeix de la col·laboració entre l’Ateneu Santcugatenc i el Museu del Còmic. Es farà al carrer Castillejos, 52

En aquest taller d’iniciació al dibuix i la pintura, aprendrem algunes nocions de dibuix, composició, volum, etc… a través d’alguna de les tècniques més importants del blanc i negre.

Treballarem el carbonet i grafit, tintes aiguades i en sec, retoladors o acrílics, aprenent algun dels seus trucs i realitzant diferents pràctics i les nostres pròpies obres originals.

El curs està pensat per a persones de qualsevol nivell, es tocaran aspectes bàsics sobre la figura i el rostre humà, parlarem de la línia, el punt i la taca i anirem introduint els pinzells per a aquells que no els han tocat mai, però a més realitzarem diferents pràctics amb tècniques especials, que podrem aplicar a les que ja coneixíem.

Ricardo Hermida

Àlies Sr. Plástiko, és un dibuixant gadità establert a Barcelona. Va realitzar els seus estudis a l’Escola Joso i des de 2008, compagina la tasca de dibuixant en premsa i revistes com El Jueves, Amaníaco, Cuadernos de Pedagogía, Malavida, etc… amb els seus encàrrecs d’il·lustració i l’ensenyament, a través de diverses formacions sobre còmic, il·lustració i pintura.