Manga (Museu del Còmic)

A l’Ateneu hem adaptat horaris, aforaments i mesures higièniques i de distància per complir amb els requisits de la nova normalitat i garantir la seguretat de l’alumnat. Als cursos presencials serà obligatori l’ús de mascareta.

Aquestes classes estan pensades per fer-se presencialment, però si la situació ho exigeix, s’adaptarien al format a distància amb les mateixes condicions que els cursos en línia.

A partir de 13 anys

Divendres de 18 a 20.30 h
Del 2 d’octubre al 18 de desembre
Preu: 190€ (sòcia/soci: 167€)

Professora:

  • Ernest Sala

Conceptes a treballar:

  • Autors i món editorial
  • Tècniques
  • Treballem expresions

Aquest curs sorgeix de la col·laboració entre l’Ateneu Santcugatenc i el Museu del Còmic. Es farà al carrer Castillejos, 52

Des de que es va originar a la dècada dels 50 del segle XX el còmic japonès o “Manga” ha conquistat i enamorat milions de lectors, tant per la seva narrativa fluïda, com per la intensitat emocional dels seus personatges i les històries que explica.

En aquest curs explicarem i analitzarem els autors que van generar que el manga tingués l’èxit a nivell mundial que té avui en dia: Des de autors inicials com Osamu Tezuka, fins als més moderns com Akira Toriyama o Eiichiro Oda.

Les classes combinaran apunts teòrics sobre els gèneres i temàtiques del manga, la indústria del còmic al Japó i les rutines de treball dels seus dibuixants, amb la posada en pràctica de la narrativa, i estil manga: Treballarem expressions, efectes especials, disseny d’escenaris i de personatges, etc.

Es mostrarà també com un producte pot acabar diversificant-se en altres productes derivats, com sèrie d’animació, videojocs, etc.

Ernest Sala

Especialitzat en còmic i il·lustració, ha treballat en diferents àlbums col·lectius, revistes de temàtica de terror, còmics per encàrrec i llibres juvenils. També treballa d’il·lustrador freelance i compagina els encàrrecs amb la feina de professor de dibuix a l’Escola Joso de Barcelona i Sabadell. L’adaptació de la Trilogía del Baztán (Planeta Comic) és la seva primera obra com a autor complet, treballant darrerament en l’obra Uroboros per la revista de temàtica manga Planeta Manga.