Disseny de personatges (Museu del Còmic)

A l’Ateneu hem adaptat horaris, aforaments i mesures higièniques i de distància per complir amb els requisits de la nova normalitat i garantir la seguretat de l’alumnat. Als cursos presencials serà obligatori l’ús de mascareta.

Aquestes classes estan pensades per fer-se presencialment, però si la situació ho exigeix, s’adaptarien al format a distància amb les mateixes condicions que els cursos en línia.

A partir de 12 anys

Dimecres de 18 a 20.30 h
Del 30 de setembre al 16 de desembre
Preu: 190€ (sòcia/soci: 167€)

Professora:

  • Víctor Giménez

Conceptes a treballar:

  • Creació de fitxes de personatges.
  • Creació d’entorns i escenaris
  • Anatomia a través d’ús de formes
  • Creació de props i vestuaris

Aquest curs sorgeix de la col·laboració entre l’Ateneu Santcugatenc i el Museu del Còmic. Es farà al carrer Castillejos, 52

Possiblement, els personatges son l’element mes important de qualsevol producció audiovisual. Sense personatges difícilment tindrem histories, còmics, pel·lícules, sèries o videojocs. En aquest curs treballarem per aconseguir personatges creatius, divertits, sòlids i profunds per tal que visquin i convisquin en els mons que per ells hagin sigut creats.

Durant el curs buscarem aprendre a crear personatges variats i interessants per tal que funcionin a dintre dels nostres projectes, ja siguin aquests de còmic, il·lustració, animació, videojocs, etc. Mirarem referents de diferents àmbits de la imatge i la creativitat, buscarem conèixer la historia i el context que els rodeja, aprendrem a implementar la utilització de formes bàsiques per crear estructures interessants, treballarem el moviment, el gest, l’anatomia, les expressions i buscarem un mètode de treball de producció que ens permeti fer créixer el nivell de la creació dels postres personatges.

Víctor Giménez

Format a l’Escola Joso de Barcelona entre el 2001 i el 2005. Al 2008 publica el primer còmic com a autor complert, L’Entremaliat (Niño Malo en castellà), de la mà dEdiciones Glenat. Al 2010, també amb Glenat, publica el seu segon llibre La Historia de los Mundiales de Fútbol aprofitant la celebració del Mundial de Sudàfrica. Compagina la publicació d’històries curtes a llibres i revistes amb la il·lustració per encàrrecDes de fa dos anys també compagina la seva feina d’il·lustrador amb classes a escoles especialitzades en dibuix i còmic, com la citada Escola Joso de Barcelona.