Còmic (Museu del Còmic)

A l’Ateneu hem adaptat horaris, aforaments i mesures higièniques i de distància per complir amb els requisits de la nova normalitat i garantir la seguretat de l’alumnat. Als cursos presencials serà obligatori l’ús de mascareta.

Aquestes classes estan pensades per fer-se presencialment, però si la situació ho exigeix, s’adaptarien al format a distància amb les mateixes condicions que els cursos en línia.

De 8 a 12 anys
Dilluns de 17.30 a 19 h

Del 28 de setembre al 21 de desembre
Preu: 130€ (sòcia/soci: 115€)

Professora:

  • Ricardo Hermida

Conceptes a treballar:

  • Composició de vinyetes
  • Creació de personatges
  • Tècniques de dibuix i color

Aquest curs sorgeix de la col·laboració entre l’Ateneu Santcugatenc i el Museu del Còmic. Es farà al carrer Castillejos, 52

En aquest taller realitzarem diversos jocs pràctics de dibuix, amb la intenció d’aprendre el llenguatge del còmic, l’ús dels seus recursos i la realització de les nostres pròpies historietes.

Les activitats estan pensades des d’una perspectiva lúdica, apta per a joves de qualsevol nivell.

En aquesta primera part veurem com desenvolupar els nostres personatges i historietes a través de la imaginació, aprendrem diversos trucs per millorar les nostres idees i el nivell de dibuix.

Parlarem del còmic d’humor, del manga o els superherois, i aprendrem com dibuixar en diversos estils i amb diverses tècniques.

Conceptes a desenvolupar:

Treballarem la composició d’una pàgina en vinyetes, la creació dels nostres personatges i la figura humana, així com el llenguatge usat en el mitja (bafarades, onomatopeies, etc.), així com diverses tècniques de dibuix i color molt curioses per realitzar les nostres obres.

També desenvoluparem diverses pautes i mètodes de dibuix per millorar la nostra imaginació i les nostres nocions de dibuix.

Ricardo Hermida

Àlies Sr. Plástiko, és un dibuixant gadità establert a Barcelona. Va realitzar els seus estudis a l’Escola Joso i des de 2008, compagina la tasca de dibuixant en premsa i revistes com El Jueves, Amaníaco, Cuadernos de Pedagogía, Malavida, etc… amb els seus encàrrecs d’il·lustració i l’ensenyament, a través de diverses formacions sobre còmic, il·lustració i pintura.