Viatges i viatgers a l’Edat Mitjana


Dimarts de 19.15 a 20.45 h

Del 19 de gener al 23 de març

Preu: 115€ (sòcia/soci: 100€)


Professora:

  • Rosa Dopazo

Objectius:

  • La visualització i anàlisi d’ obres d’ Art,
  • La lectura i audició de la Literatura i la Música
  • La posada en pràctica d’ activitats pròpies de la Edat Mitjana: (vida quotidiana, jocs, balls, cuina, medicina i farmàcia, educació i ensenyament…)

A l’Ateneu hem adaptat horaris, aforaments i mesures higièniques i de distància per complir amb els requisits de la nova normalitat i garantir la seguretat de l’alumnat. Als cursos presencials serà obligatori l’ús de mascareta.

Aquestes classes estan pensades per fer-se presencialment, però si la situació ho exigeix, s’adaptarien al format a distància amb les mateixes condicions que els cursos en línia.


Aquest curs ens farà viure en un món tan viatger com el món medieval

Ens endinsarem en una societat que no para de viatjar, sigui per motius espirituals, culturals, militars o comercials, que pensen en la vida com un camí i un viatge i que descriuen amb paraules i amb imatges aquests viatges: Personatges com Marco Polo, Raimon de Perellós ens conduiran fins a la Xina o fins al Purgatori, llibres, obres d’art, músiques i mapes posaran en contacte Orient i Occident i ens mostraran un món on realitat i ficció conviuen sense límits clars…

Viatjarem amb pelegrins, croats, mercaders de la ruta de la Seda i de les espècies, amb estudiants, amb joglars i trobadors, amb cavallers a la recerca de princeses…
Veurem com els mapes del món conegut van evolucionant, coneixerem llocs, menjars, costums, maneres de vestir i de comportar-se que van cridar l’ atenció…
El curs s’adreça a persones interessades en la descoberta del passat de manera activa i plaent, compartint l’experiència d’aprofundir coneixements des d’un apropament multi disciplinar i vivencial.
Es tracta d’aprendre gaudint i de gaudir aprenent.

Rosa Dopazo

Rosa Dopazo

Llicenciada en Filosofia i Lletres, secció Història (UAB). Docència a ESO, Cicles formatius. Creació de Crèdits Variables i Matèries Optatives de l’ àmbit artístic. Cursos i seminaris d’Història de l’ Art a l’ Acadèmia de Belles Arts de Sabadell.