Art: Què s’amaga darrere un quadre (NOU!)

Art a l'Ateneu


Aquest curs es farà en format presencial a l’Ateneu complint amb les mesures COVID19 de seguretat, higiene i distància

Serà obligatori l’ús de mascareta


Dimarts de 10.30 a 12 h

7 i 14 de juliol

Preu: 22€ (sòcia/soci: 18€)


La professora proporcionarà els materials de base


Professora:

  • Rosa Dopazo

Totes les activitats tenen com a fonaments:

  • La “Trobada sensorial”: Mirem amb atenció per arribar a conèixer i comprendre
  • La Contextualització: Emmarquem les obres i els seus autors i autores, en el seu context històric i el marc ideològic corresponent per tal de comprendre-les en profunditat.

El monogràfic “Què s’amaga darrere un quadre?” pretén ser una primera trobada a la lectura dels quadres de manera simbòlica. Descobrirem com la mirada detinguda i detallista d’ alguns quadres permet trobar en ells elements que passen desapercebuts a primera vista i que, no obstant això, són claus per a la descoberta del significat de les obres.

El curs s’adreça a persones interessades en l’Art en general i en la descoberta dels quadres seguint un camí diferent a l’habitual, compartint l’experiència amb altres persones que vulguin també aprendre, gaudint i de gaudir, aprenent.

Desenvolupament, contingut i Activitats del monogràfic

El monogràfic constarà de 2 fases:

a) Una primera aproximació a diversos quadres d’ autors i èpoques diferents per localitzar-hi els elements simbòlics “amagats”, la lectura conjunta d’aquests elements que permetrà triar un quadre entre tots.

b) L’ anàlisi d’ aquest quadre a partir de l’ element simbòlic amagat.

El tractament de tots aquests aspectes es farà a través de la visualització de les obres tractades

 

Rosa Dopazo

Llicenciada en Filosofia i Lletres. Especialitat en Història Medieval. Cursos de Doctorat d’ Història i Històtia de l’Art. Nivell D de Català. Professora de Ciències Socials, Història de l’Art, Llengües i Literatures catalana i castellana.