Història. Endinsem-nos a l’edat mitjana

Edat mitjana, cursos d'història


Professora:

  • Rosa Dopazo

Objectius:

  • El tractament  de tots aquests aspectes es farà a través de:
  • La visualització i anàlisi d’ obres d’ Art,
  • La lectura i audició de la Literatura i la Música
  • La posada en pràctica d’ activitats pròpies de la Edat Mitjana: (vida quotidiana, jocs, balls, cuina, medicina i farmàcia, educació i ensenyament…)

El curs endinsem-nos en l’ Edat Mitjana s’ insereix en el Projecte “Endinsem-nos en la Història” i s’adreça a persones interessades en la descoberta del passat des d’un apropament multi disciplinar, vivencial; de manera activa i plaent; amb voluntat de generar coneixement interactuant amb altres, compartint l’experiència de comprendre un determinat període històric a partir d’ experiències que ens facin sentir-nos transportats a l’ etapa estudiada. Es tracta viure per comprendre, per aprendre.

Es tracta d’ un viatge en el temps, que ens deixa entrar a l’ interior d’ una societat que ja no existeix però que ha deixat petjades en l’ art., la música, la literatura, les restes arqueològiques i la documentació històrica. Aquest “viatge al cor d’una època” permet obrir les ments a llenguatges i formes de pensament ja pretèrits però que són la clau per a la comprensió del fets, les idees i les manifestacions artístiques i culturals del passat.

El curs és una vivència de… 1000 anys! 1000 anys de política, d’ estructuració social, de llengua, literatura, matemàtiques i ciències, música, filosofia i religió, arts plàstiques, moda, gastronomia, jocs i diversions…. de les tres cultures (cristiana, hebrea i islàmica) que, trobem a l’ Edat Mitjana al territori de l’ actual Catalunya.

Aquest viatge al cor de l’ Edat Mitjana el farem en grup, de manera molt participativa, per tant, molt més enriquidora.

El Curs té com a finalitat fonamental que aquells que hi participem, aprenem gaudint i gaudim aprenent.

Rosa Dopazo

Rosa Dopazo

Llicenciada en Filosofia i Lletres, secció Història (UAB). Docència a ESO, Cicles formatius. Creació de Crèdits Variables i Matèries Optatives de l’ àmbit artístic. Cursos i seminaris d’Història de l’ Art a l’ Acadèmia de Belles Arts de Sabadell.