Endinsem-nos en l’ Edat Mitjana II… Cavallers i Trobadors

Edat mitjana trovadors cavallers

Dimarts de 19 a 20.30 h

Del 14 de gener al 30 de març

Preu: 125€ (sòcia/soci: 110€)Professora:

  • Rosa Dopazo

Contingut:

1- El segle XII, un segle de canvis

2-  El s. XIII, el triomf del model cortès

3- La Baixa Edat Mitjana

Totes les activitats tenen 3 fonaments:

– Trobada sensorial: Sentim i mirem per arribar a conèixer i comprendre

– Activitat: Fem, per aprendre i per comprendre

– Contextualitzar: A partir de la reflexió i anàlisi de les obres analitzades.

El curs “Endinsem-nos en l’Edat Mitjana II Cavallers i Trobadors” s’insereix en el Projecte “Endinsem-nos en la Història” i s’adreça a persones interessades en la descoberta del passat des d’un apropament multi disciplinar i  vivencial, de  manera activa i plaent, compartint l’experiència d’aprofundir coneixements sobre un  període històric a partir d’experiències que transportin a l’etapa estudiada per tal de comprendre’n els fets, les idees i les manifestacions culturals.

Ens endinsarem en  l’estructuració social, política i econòmica, en el pensament i en la vida quotidiana de les persones que van viure entre els segles XII i XV, en l’ àmbit de les tres cultures (cristiana, jueva i islàmica) que trobem a l’Occident medieval i ho farem a través de la vivència de la seva literatura, música, art, moda, gastronomia, jocs i diversions.

Es tracta d’aprendre, gaudint i de gaudir, aprenent.

Rosa Dopazo

Rosa Dopazo

Llicenciada en Filosofia i Lletres. Especialitat en Història Medieval. Cursos de Doctorat d’ Història i Històtia de l’Art. Nivell D de Català. Professora de Ciències Socials, Història de l’Art, Llengües i Literatures catalana i castellana.