Introducció al cinema de l’Àsia Oriental (en línia)


Característiques i influència de les pel·lícules xineses, japoneses i coreanes


El curs té com a objectiu promoure el coneixement d’unes tradicions cinematogràfiques que, malgrat la seva vitalitat i la cada cop més significativa presència de què gaudeixen en les nostres pantalles, constitueixen encara veritables territoris inexplorats per al gran públic. Aquest coneixement passa no només per la capacitat de referir-se a obres i autors destacats, sinó també pel domini de les claus interpretatives. Es vol aportar una visió panoràmica que serveixi d’introducció al conjunt de cinemes de l’Àsia Oriental i permeti a l’estudiant contextualitzar-ne els principals corrents, gèneres i autors. També es pretén reflexionar sobre alguns dels trets principals que influeixen en la recepció d’aquest cinema a casa nostra. El curs no vol ser un estudi exhaustiu dels cinemes xinès, japonès i coreà, sinó més aviat un tast inicial que motivi interès.


El desenvolupament de les classes es basarà en explicacions teòriques (centrades en el context cultural i l’estil fílmic de les pel·lícules) acompanyades de visionats de fragments significatius de pel·lícules.


atributs.


Distància cultural i interpretació del cinema japonès, coreà i xinès


Aquest curs es farà en directe a través de videoconferència. Serà personalitzat i exclusiu per als alumnes inscrits. Els alumnes disposaran d’una plataforma per compartir material i exercicis amb la professora.

Dilluns de 19 a 20.30 h

Del 3 de maig al 7 de juny 

Preu: 72€ (sòcia/soci: 62€)Professor: 

Jordi Codó

Esquema del curs

1. La indústria del cinema a l’Àsia Oriental

2. Aspectes comuns d’uns cinemes d’allò més diversos

3. El cinema japonès

4. El cinema coreà

5. El cinema xinès

6. Internacionalització i influència dels cinemes asiàtics


Jordi Codó

Jordi Codó

Llicenciat en Comunicació Audiovisual i Estudis de l’Àsia Oriental, ha impartit classes de cinema a diverses universitats (URL, ESCAC, UOC, UIC, Tecnocampus). Escriu a les revistes CineAsia i El cinèfil.