Catalunya a Llatinoamèrica: influències mútues


Vincles socials polítics i culturals de Catalunya amb Llatinoamèrica


Divendres de 19 a 20.30 h

Del 8 de maig al 19 de juny

Preu: 50€ (sòcia/soci: 44€)


Professor:

  • Arsenio Rodríguez

Aquest és un curs en què es tracta una actualització històrica sobre com Catalunya va rebre influència d’Amèrica des de la tornada de Colom a Barcelona. Aquí es van veure per primera vegada els ajís, pebrots, que no existien a Europa i que avui formen part de l’esqueixada i l’escalivada. I les mongetes que ara acompanyen la botifarra. O del trinxat, que sense la patata que va arribar del sud d’Amèrica seria molt diferent.

També parlarem que a l’Equador existia el Barcelona Sporting Club des de 1925, i que a Veneçuela hi podem trobar la Nueva Barcelona, i a Mèxic el municipi Coyuca català, l’himne del qual està compost per un català. O que un virrei del Perú i governador de Xile era català. Tampoc no és casualitat que Pau Casal morís a Puerto Rico, i que el primer hospital infantil de Barcelona l’obrís un el cubà.

Arsenio RodríguezArsenio Rodríguez

Arsenio Rodríguez Quintana (l’Havana, 1964) és pare, poeta, historiador, narrador, assagista i bloguer. A Cuba va treballar en l’Arxiu Nacional de Cuba. A Europa ha treballat en serveis editorials i ha col·laborat en pàgines webs, Cubaencuentro i Cubanuestra, i impartit xerrades i conferències. També ha editat diversos llibres.