Fotografia


A l’Ateneu hem adaptat horaris, aforaments i mesures higièniques i de distància per complir amb els requisits de la nova normalitat i garantir la seguretat de l’alumnat. Als cursos presencials serà obligatori l’ús de mascareta.

Aquestes classes estan pensades per fer-se presencialment, però si la situació ho exigeix, s’adaptarien al format a distància amb les mateixes condicions que els cursos en línia.


Inicial: dilluns de 17.15 a 19.15 h

Avançat: dilluns de 19.30 a 21.30 h

Del 5 d’octubre al 21 de desembre

Preu: 140€ (sòcia/soci: 123€)


Cal portar càmera de fotos rèflex digital


Professor:

  • Vicente Zambrano

Temari:

  • La teva càmera: configuració menús
  • Òptiques, sensors i targetes de memòria
  • La Llum i els valors d’exposició i la ISO
  • Profunditat de camp
  • Congelació d’imatge i moviment

El curs de fotografia de l’Ateneu està dirigit a aquelles persones interessades en l’aprenentatge del funcionament de la seva càmera fotogràfica i en les tècniques bàsiques de fotografia.

Els diferents tipus de càmeres, diferents maneres de treballar, sensibilitat, profunditat de camp, la relació diafragma-obturador i la varietat d’objectius (distàncies focals), que tenim al nostre abast són algunes de les coses que aprendràs en aquest curs.

Els elements comuns que podem trobar en totes les càmeres i les diferents disciplines fotogràfiques, fent un breu repàs de la història de la fotografia, grans mestres i les noves tendències. Tot això, acompanyat de pràctiques (carrer) per desenvolupar els temes tractats en la teoria que s’imparteix a les classes durant les diferents sessions que conforma el curset.

Cal portar la càmera reflex digital.

Vicente Zambrano

Fotògraf professional des de 1984 i professor de fotografia des de 1995. Actualment és fotògraf de la direcció d’Imatge de l’Ajuntament de Barcelona i professor de fotografia de la Universitat de Disseny i Enginyeria ELISAVA. Fa els tallers de fotografia de l’Ateneu des de 2016.