Festa Major i Ball de bot

Ja estem de Festa! I enguany l’Ateneu torna a ser un espai de festa i de trobada. Aquesta tarda tenim dues activitats: Taller de Ball de Bot a les 18 h i Cinefòrum a les 18.30 h. Però pels que esteu pensant…i què dimonis és el ball de bot? Doncs us ho expliquem:

El ball de bot és el conjunt de músiques i balls tradicionals balears, d’origen galant i cortesà dels segles XVII i XVIII que van ser adoptades i adaptades per les classes populars. Es diu de maneres diferents segons el lloc: mallorquins o boleros a Palma, o de bot al llevant de l’illa. Fins i tot hi ha llocs que li diuen per alguna de les diferents modalitats de ball de conformen el ball de bot: boleros, jotes, fandangos (que es ballen molt diferent a Mallorca i Menorca), o mateixes i copeos. És un ball d’improvisació en què cada peça té una coreografia mínima, de manera que el ballador o balladora que “comanda” improvisa els punts i la resta l’han de seguir.

A l’Ateneu te n’ensenyem! Vine avui a les 18h i gaudeix d’un taller gratuït amb Neus Jaume, balladora i mallorquina. Si no en tens prou, a les 23.15h ballada a plaça a l’Espai Arrel de Festa Major. I si encara en vols més, a l’Ateneu fem cursos durant tot l’any! Consulta la programació a www.ateneu.cat.