Curs d’iniciació a la salsa

Salsa dansa

No cal venir amb parella

Curs d’iniciació a la salsa

Divendres de 18 a 19 h
Del 17 de gener al 3 d’abril

Preu: 88€ (sòcia/soci: 77€)

Professor:

  • Daniel Ferriz Rosell

Conceptes a treballar:

  • Salsa com a estil de ball, passos bàsics i sentit del moviment
  • Posicions respecte a la parella i conducció 1 (entendre rols i primeres preparacions)
  • Diferents estils (salsa cubana, caleña, casino, rueda), aprofundiment en la conducció, perfeccionament.
  • Musicalitat (“kill the beat”) i expressió corporal
  • Figures i aprofitament d’aquestes.
  • Practica i saber llegir a la persona amb qui ballem.

La salsa és un conjunt de ritmes afrocaribenys fusionats amb jazz i altres estils. Durant la seva creació, amb una influència imperativa del son cubà a part dels altres estils llatins, l’estil musical va ser anomenat durant molts anys (i a causa de la seva varietat rítmica) com guarachaguaguancóchachachá, o mambo. Però no va ser cap als 60 que es defineix com un èxit internacional, gràcies a la gent i cultura de port ric, i les seves comunitats en estats units, on ho adopten com a ball tradicional dels “boricuas“.

A causa de les seves arrels, la realitat és que la incorporació i fusió d’estils es produeix en les excolònies espanyoles, així com el mestissatge generalitzat. La música aquí va ser compresa com a vivència comunitària, una participació de diferents grups. Els espectadors, els qui no tenien tambors, no romanien entretant inactius. Ells donaven suport al ritme mitjançant “zapateos” o “palmoteos“. Qui no picava de mans i peus, portava el ritme amb el seu cos, mitjançant moviments amb les espatlles, tronc, malucs, genoll, etc.

En aquest curs podràs iniciar-te en aquest estil de ball divertit, veloç i amb molta energia. Aprendràs els passos bàsics i a diferenciar estils, i seguidament a desenvolupar figures amb les quals poder gaudir d’una bona salsa. Com el seu origen explica és un estil que té una intenció purament social i amena, prova, practica i passa-t’ho bé ballant!

Daniel Ferriz

Daniel Ferriz

Dani Ferriz Rosell

Després d’haver provat diferents estils durant la seva formació en la dansa, ha estat aprofundint en els balls llatins especialment en la salsa i la bachata. Format a la renovada S.C.D.  Academy (antiga escola de balls de saló de Sant Cugat), ja fa cinc anys que practica i tracta de millorar la seva tècnica, i aproximadament un any que dóna classes particulars a persones o parelles que vulguin iniciar-se en aquests estils de ball.