Ball de bot

Durada total: 7/8 hores

Grups: 
Inicial:Dimecres de 19 a 20 h
Nivell 1: Dijous de 21 a 22 h
Nivell 2: Dimecres de 20 a 21 h
Nivell 3: Dimecres de 21 a 22 h

Inici: 2 de maig
Final: 20 de juny

Preu: 59€ (sòcia/soci: 50€)

Professora:

  • Neus Jaume

Conceptes a treballar:

  • Treball en equip
  • Ball de bot
  • Agilitat
  • Ritme

Els balls mallorquins o ball de bot es diuen de diferent manera segons els llocs. Mallorquins o boleros a Palma, i de bot al llevant de l’illa, és el conjunt de balls tradicionals de Mallorca.

Hi ha quatre balls diferents: el bolero, la jota, el fandango (que es balla de manera molt diferent a Mallorca i Menorca) i les mateixes o copeos, ballades sobretot al llevant de Mallorca.

El ball de bot està constituït per un conjunt de músiques i balls d’orígen galant i cortesà dels segles XVII i XVIII que foren introduïdes a les Balears pels estaments benestants i per representacions teatrals, les quals foren adoptades i adaptades per les classes populars.

El ball de bot es practica sobretot a les places de Mallorca a les ballades populars, on al voltant de l’actuació d’un grup musical (normalment a una plaça) es genera un espai de ball per a la gent del poble.  Això és el que pretén ensenyar aquest curs, la base necessària per poder anar a un plaça i participar d’un ball tradicional, però de la forma més fresca i viva.

Neus Jaume

Mallorquina establerta a Sant Cugat, ha estat sempre envoltada de música, dansa i art. Comença a ballar amb tres anys a ‘s’escola de ball de bot de Santa Catalina’ i ja no ha parat mai. Després de ballar a totes les places de Mallorca, arriba a l’Ateneu per ensenyar Ball de Bot a Sant Cugat l’any 2016.