Bachata

Bachata

Ball social

No cal venir amb parella

Dijous de 20 a 21 h

Del 23 d’abril al 18 de juny

Preu: 66€ (sòcia/soci: 58€)

Salsa i bachata  NOU!

Vine a ballar!

Sessió dinamitzada per Daniel Ferriz

Dissabtes 16 de maig i 6 de juny de 12 a 13 h

Preu: gratuït

Cal inscripció prèvia, places limitades

Professor:

  • Daniel Ferriz Rosell

Conceptes a treballar:

  • Bachata com estil de ball, passos bàsics i sentit del moviment.
  • Posicions respecte la parella i conducció 1 (entendre rols i primeres preparacions)
  • Expressió corporal i conducció 2
  • Sensualitat i passos corporals
  • Aprofitament del espai per donar èmfasi i expressió corporal
  • Pràctica i saber llegir la persona amb qui ballem

La bachata és un gènere musical i ball originari del folklore urbà de la República Dominicana. El significat de la paraula té el seu origen en els anys 20, i fa referència a una mena de reunió social festiva, sinònim de festa de pati o del carrer. Però no és fins entrats en el 1960, que amb l’evolució del bolero, la mescla d’instruments com el bongó i l’habilitat d’improvització rítmica del so cubà, i el canvi de les maràques per la güira, neix la malenconiosa i ballable música coneguda avui dia. Menyspreada com a música de pobres, tradicionalment les cançons tenen una temàtica de desamor i melancolia. El ball d’aquesta música ha anat evolucionant amb el pas dels anys i avui dia es considera que existeixen molts subestils aprofitant que la música s’ha fusionat amb altres gèneres com el hiphop, pop, i molts altres.

En aquest curs podràs iniciar-te en aquest estil de ball fusionat, partint de la base i coneixent l’estil tradicional, per a després poder conèixer la polivalència de la bachata sensual influenciada per estils mes moderns o el ball de competició, i practicats a Europa. És un estil de ball molt actual i amb un caràcter completament social, per a divertir-se i gaudir i expressar amb el teu cos. Si alguna vegada has sentit aquesta espurna o ganes pel ball, anima’t a provar!

Daniel Ferriz

Daniel Ferriz

Dani Ferriz Rosell

Després d’haver provat diferents estils durant la seva formació en la dansa, ha estat aprofundint en els balls llatins especialment en la salsa i la bachata. Format a la renovada S.C.D.  Academy (antiga escola de balls de saló de Sant Cugat), ja fa cinc anys que practica i tracta de millorar la seva tècnica, i aproximadament un any que dóna classes particulars a persones o parelles que vulguin iniciar-se en aquests estils de ball.