Fotografia panoràmica


La fotografia panoràmica és una tècnica de la fotografia, en la qual s’utilitzen equips especialitzats que capturen imatges amb punts de vista allargats. Es coneix també com a fotografia d’ampli format. El terme també s’aplica a les fotografies retallades amb aspecte allargat.

Una imatge que mostra un camp de visió aproximat, o millor que l’ull humà, pot ser considerada panoràmica. Això generalment significa que la imatge és almenys dues vegades més àmplia que alta. El resultat és una imatge presa amb una forma de tira allargada. Els fabricants de les cambres amb un sistema “Advanced Photo System (APS)” utilitzen el terme panoràmica per a definir qualsevol format d’impressió amb un aspecte ampli de ràtio, no necessàriament fotos que abasten un llarg camp de visió.

 


A l’Ateneu hem adaptat horaris, aforaments i mesures higièniques i de distància per complir amb els requisits de la nova normalitat i garantir la seguretat de l’alumnat. Als cursos presencials serà obligatori l’ús de mascareta.

Aquestes classes estan pensades per fer-se presencialment, però si la situació ho exigeix, s’adaptarien al format a distància amb les mateixes condicions que els cursos en línia.


Divendres 12 i 19 de març de 18 a 20 h

Dissabte 13 de març de 9 a 13 h (sortida)

Preu: 64€ (sòcia/soci: 56€)Cal portar càmera rèflex digital


Professor:

  • Ramon Cugat

Conceptes a treballar:

  • Fotografia panoràmica
  • Postproducció i retoc d’imatges

Ramon Cugat

Treballa com a fotògraf especialitzat en Natura i Patrimoni des del 2003. Des del 2005 ho combina amb la formació en fotografia a diferents centres cívics i associacions fotogràfiques principalment de Barcelona i el Vallés, però també de la resta de Catalunya.