Cuina energètica i terapèutica d’hivern

Cuina a l'Ateneu

Durada total: 2 hores

Horari: Dimarts de 19 a 21 h

Data: 20 de novembre

Preu: 25€ (sòcia/soci: 20€)

Professora:

  • Anna Margenat

Conceptes a treballar:

  • Cuina de temporada
  • Principis terapèutics de la Medicina Tradicional Xinesa
  • Receptes de cuina natural i energètica

Receptes de cuina de temporada segons els principis terapèutics de la Medicina Tradicional Xinesa.

Els aliments no només ens aporten els nutrients i les calories que necessitem per al dia a dia, també tenen una funció terapèutica. Ens poden ajudar a curar-nos més ràpidament o a no emmalaltir tan sovint. Segon la Medicia Tradicional Xinesa (MTX), cada aliment té una naturalesa energètica que entra en joc  amb el nostre estat de salut, equilibrant i reforçant el nostre organisme. La MTX, des de fa milers d’anys, treballa amb aquests conceptes. Podem aprendre a triar quins aliments ens convenen més a cada moment i com amb la manera de cuinar-los podem potenciar el seu efecte.

L’objectiu del taller es facilitar les nocions bàsiques per poder triar els aliments que durant els mesos de fred ens ajudaran a trobar-nos millor, emmalaltir menys i a curar-nos més ràpidament. Elaborarem un parell o tres de plats que ens ajudaran a entendre tots aquests conceptes i idees de la cuina terapèutica.

No calen coneixements previs de cuina.

Anna Margenat

Anna Margenat

Naturòpata holística i terapeuta de teràpies tradicionals xineses, basades en la Medicina Tradicional Xinesa. Especialitzada en dietoteràpia energètica xinesa i fitoteràpia xinesa. Monitora terapeuta de Txi Kung.