Coques de Sant Joan

Durada total: 2 hores

Horari: Dissabte d’11 a 13 h

Inici: No hi ha cap taller previst
Finalització: No hi ha cap taller previst

Preu: Per determinar

Professor:

  • Manel Gallego

Conceptes a treballar:

  • Masses i bases
  • Guarniments i tècniques de decoració
  • Cocció i forn

La coca de Sant Joan és una de les tradicions gastronòmiques més populars a casa nostra. Pot ser de moltíssims tipus, i sobretot durant els darrers anys s’han posat de moda les variacions. Però el més habitual és trobar-la o bé confitada amb massapà, crema o nata o bé amb pinyons, llardons o fruita confitada. És la menja durant la Nit de Sant Joan, quan es reparteix a les revetlles juntament amb vins dolços o rancis; avui, però, aquestes begudes han anat deixant pas al cava.

La coca de Sant Joan es deriva del tortell amb ous que es menjava antigament: un dolç de forma rodona, que era una reminiscència clara del culte al sol. Segons el cuiner Ignasi Domènech, ha de ser el doble de llarga que d’ampla.

Aprèn a fer la teva pròpia coca amb aquest taller, on explicarem pas a pas com fer-ho. D’entre les masses més típiques que es fan servir per les coques de San Joan, treballarem amb el brioix com a massa més esponjosa combinant amb crema pastissera i derivats de la xocolata. L’altra massa protagonista és la pasta de full. Farem la coca de llardons i la coca de Llavaneres, combinació de crema pastissera amb fruits secs i la pasta de full.

Manel Gallego

Format a l’escola Hofmann de Barcelona, és un dels professors de cuina de l’Ateneu, i imparteix diversos tallers tant trimestrals com monogràfics des de 2016.