Cuina a baixa temperatura

Durada total: 2 hores

Classes: Dimarts de 19 a 21 h

Data: 17 d’abril

Preu: 25€ (20€ per a socis). Material inclòs

Professor:

  • Manel Gallego

Conceptes a treballar:

  • La cuina a baixa temperatura
  • Tècniques de cuina a baixa temperatura
  • Com adaptar-ho a la nostra cuina
  • Receptes a baixa temperatura

La cuina a baixa temperatura és una aplicació científica que és possible gràcies als avenços tècnics dels quals gaudim avui en dia. Consisteix a cuinar els aliments a temperatures determinades, més baixes que l’habitual temperatura de cocció, durant un llarg període de temps. Això permet, no només conservar les propietats nutritives i intensificar els gustos dels aliments molt més que a través d’altres tècniques culinàries, sino que s’aconsegueixen d’aquesta manera textures extraordinàries.

Descobreix-la amb aquest taller d’introducció a la tècnica i aprèn receptes d’allò més originals.

Durant la sessió s’expliquen pas a pas dues receptes des dels aliments que triem per fer-ho fins a emplatar-ho. El format de les classes és masterclass, tot i que els alumnes ajuden i col·laboren en alguns dels passos de cuina.

Cal coneixements i pràctica previs de cuina.

Manel Gallego

Format a l’escola Hofmann de Barcelona, és un dels professors de cuina de l’Ateneu, i imparteix diversos tallers tant trimestrals com monogràfics des de 2016.